Vocea ta. Vopsitul ouălor de Paște, pretextul nostru de interconectare

Alexandra Irimiea
Să vopsim ouă de Paște

Sărbătorile pascale sunt despre familie, despre a petrece un timp frumos cu ai tăi, despre a trăi clipe de fericire. De departe însă, momentul nostru preferat este să vopsim ouă de Paște împreună, iar acest obicei a devenit cea mai frumoasă tradiție pe care o am cu copilul meu.

Dacă de Crăciun abia așteptăm să împodobim bradul, de Paște abia așteptăm să vopsim ouă. Facem dinainte un plan, alegem cu grijă culorile și mereu combinăm ceva, nu cumva să fie la fel ca anul trecut.

Tematica din 2017 a fost roșu aprins, plus combinații de ouă arămii și aurii, sidefate. Anul trecut am impresionat familia cu un coșuleț cu ouă argintii și arămii, tot sidefate. Iar Iusti le-a povestit tuturor cum le-am vopsit noi doi, cum s-a descurcat el și m-am bucurat să-l văd entuziasmat și implicat într-o activitate distractivă.

Așa că, sâmbătă pe la prânz am citit cu atenție instrucțiunile de pe vopseluri, ne-am pus mănușile de plastic și ne-am apucat de treabă. 31 de ouă au devenit mai vesele după ce le-am vopsit. De fapt, socoteala este 31+2, căci și noi am devenit mai veseli după această operațiune.

Poate că unora nu li se pare mare lucru, dar pentru mine și copilul meu acesta este un moment special, ce a devenit tradiție în ultimii trei ani.

De ce vrem să vopsim ouă de Paște numai împreună?

Pentru noi, să vopsim ouă de Paște e ca și cum ne-am duce într-un parc de distracții. Ne entuziasmează gândul că facem ceva creativ și colorat, că putem să le dăm strălucire unor ouă albe și plictisitoare, că râdem cu gura până la urechi și că petrecem câteva momente libere doar noi doi – fără distrageri, fără griji că avem treburi de făcut.

Ca să nu mai spun că ne place ca în dimineața de Paște să le ciocnim de le sar „fulgii”! Ne place să vedem care ou este mai tare, care-i campionul ce rezistă unui tur năvalnic de lovituri. Dar nu suntem competitivi, nu ne supărăm. Mergem pe principiul „Acum am ieșit eu învingător, diseară s-ar putea să pierd. Nu-i nimic! Distracția contează!”

Ți-au rămas ouă de la Paște? Iată 5 rețete cu ouă fierte

Cunosc mămici care nu schițează niciun zâmbet când mă aud povestind cu drag despre cum ne place nouă să vopsim ouă de Paște. Ba chiar li se pare ciudat că mă „complic” implicând copilul, când aș putea să-mi văd liniștită de treabă. Dar asta sunt eu, o mamă „complicată” și, pentru nimic în lume, n-aș mai vopsi singură ouă de-acum înainte!

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa