Vocea ta: Să nu aveţi niciodată treabă cu spitalele!

Maria Bliderișanu
vacanta

Urăsc spitalele

Când aud acest cuvânt plus internare mi se pune pată pe creier. Tremur, încurc cuvintele, bâlbâi motivul pentru care am ajuns acolo. Și dacă fata mea nu ar fi cu mine sigur panica ar fi mai mare. Cât îmi place mie sa merg la doctori? Deloc. Când este vorba de altcineva drag, și mai puțin. Zilele astea am colindat spitalele din București. Și credeți-mă nu este nimic frumos în asta. Să nu aveți drum de fel la spital. Este groaznic. Nu am nimic cu sistemul (este inutil să te iriți pe ceva care a fost și este la fel ca întotdeauna), nici cu medicii. Am sora medic și știu. Își fac meseria în condiții rele și au de-a face cu tot soiul de oameni. Și sunt oameni, nu zei. Nu poți sa îi privești drept soluția salvatoare și atât, ci ghizi către ceea ce îți poate aduce rezolvare. Am deviat un pic.

Și când simți că o iei razna cu controalele unde te oprești?

Nu te oprești. Eu nu am să fac asta, dar în momentul în care voi simți că ne fac mai mult rău în loc sa ne lumineze asupra problemei pentru care le facem, vom înceta. Când vorbesc la plural o includ și pe de fiica mea. Care crește greu. Și nu găsim cauza. Îmi place vorba aceea cât sunt mici sunt adorabili, la fel cum îmi place și aceea cu ce mare s-a făcut. Numai că în jurul nostru auzi doar vai, ce mică e.

Când nu vom mai avea răspunsuri de găsit sau nu le mai vrem ne vom trăi viața așa cum e. Bună, desigur. Avem un dar prețios și timpul petrecut împreună este la fel de prețios.

Poți face abstracție vreodată de ceva?

Nu chiar. Nu știu cum fac alții, pe mine uneori mă dărâmă. Apoi, când ți se spune că vezi doar partea bună a lucrurilor, cum reacționezi? Consideri că ți s-a făcut un compliment pentru pozitivismul de care debordezi sau te-a făcut naivă în față? Tind să cred că e doar de bine și că oamenii nu au uitat să fie oameni.

Și cum am apucat să răsfoiesc mai mult FB -ul (am primit accept de la Loli să stau la taste singură, fără intervenția ei), într-o seară, am găsit textul acesta frumos, care s-a potrivit stării mele( tradus):

Fiecare dintre noi duce o luptă de care tu nu știi absolut nimic. Fii blând. Întotdeauna.

Prin urmare, că tot a început săptămâna copilărească (ziua copilului), ce-ar fi să fim blânzi, gentili și să lăsăm judecățile și observațiile pentru…altă(nicio)dată? Vă provoc!

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa