Vocea ta: Să înmulțești în fiecare zi frumusețea din viața ta!

Mihaela Manea

Frrumusețea există în jurul nostru. Trebuie doar s-o vedem și să avem grijă de ea!

Fie că este vorba de citit, meditat, tricotat, croșetat, pictat, olărit sau orice alt meșteșug, clipele petrecute făcând ceea ce îți place sunt valoroase atât pentru tine cât și pentru copilul tău.

Aud în jurul meu sau citesc faptul că din ce în ce mai multe mame sunt epuizate, obosite și că nu mai pot face față solicitărilor zilnice. Sunt clipe când trec și eu prin momente dificile în care mi-aș dori ca ziua să aibă mai mult de 24 de ore. Sunt zile în care nu reușesc să mă organizez cum mi-aș dori, însă am ajuns la concluzia ca nici nu trebuie. Mi-am propus să fac o listă cu prioritățile zilnice, săptămânale, lunare și să le reorganizez astfel încât să îmi fac timp pentru mine, să îmi reîncarc bateriile și să fiu mult mai eficientă în tot ceea ce fac.

Sunt sigură că știi și tu că o mamă obosită nu poate oferi toată iubirea de care un copil are nevoie.

Mie mi se întâmplă, când sunt obosită, să fiu irascibilă, să-mi pierd mai ușor răbdarea și energia încărcată pe care o transmit copiilor mei se reflecta și în comportamentul lor. Intrăm astfel într-un cerc vicios din care ieșim cu greu sau cu relația șifonată, însă nimeni nu își dorește acest lucru, nici eu și nici copiii mei.

Eu fiind însă adultul, mie îmi revine responsabilitatea de a evita să ajungem acolo. Acest lucru necesită o bună autocunoaștere și autocontrolul emoțiilor negative. Vestea bună este că de fiecare dată mai învăț ceva nou, atât despre mine cât și despre copiii mei. Ce putem face să evităm să ajungem la epuizare maximă asta o vom descoperi cu timpul important este să căutăm acea stare de armonie interioară, acel echilibru emoțional care poate veni doar din interior.

Eu am învățat de abia la al treilea copil că pot folosi timpul în care mă joc alături de ei ca timp de relaxare.

Când nu vrea copilul să se dezlipească de mine stau pe covor alături de el și începem să construim ceva și e suficient să respir câteva minute pentru a prinde forțe noi. Cu fetele mai mari aleg să desenez sau să pictez și ele sunt tare încântate că facem ceva împreună iar eu mă bucur de momentele petrecute fără să depun eforturi prea mari. O idee bună este să chemi niște prieteni în vizită din când în când, mai ales acum – de Sărbători, prieteni care au la rândul lor copii, astfel copiii se vor juca împreună iar tu poți cere ajutorul prietenilor la treabă. Faceți cu schimbul acest lucru.

Îmi aduc aminte de întâlnirile pe care le făceau oamenii la satele românești unde femeile torceau lâna sau găteau împreună, în unele sate cred că încă se mai întâlnesc femeile să frământe cozonaci.

Citeam într-o carte că atunci când apreciezi frumusețea și unicitatea lucrurilor primești energie.

Mamele au nevoie de energie să răspundă cu dragoste tuturor solicitărilor zilnice și dacă afirmația de mai sus este adevărată atunci ar trebui să căutăm mai des să aducem frumusețea în viața noastră. Ar trebui să ne implicăm în acele activități frumoase care ne dau energie și asta în timpul de care dispunem. Pe măsură ce copilul crește, implică-l și pe el, acordă-i mai multă încredere, învață-l, sprijină-l să se descurce singur în anumite activități, cum ar fi se îmbrace singur, să-și ia singur apă, să ducă farfuria la spălat după ce mănâncă etc., toate adaptate vârstei fiecărui copil. Toate acestea vor aduce mai mult timp nouă, mamelor.

Mama este în unele momente de neînlocuit pentru că ea își înțelege copilul cel mai bine.

Pentru a face din experiența de mamă una frumoasă, ai grijă de tine și fă ceea ce îți aduce bucurie. Descoperă acea pasiune care să te încarce pozitiv, o pasiune care să te relaxeze și să îți reumple bateriile din când în când. Te îndemn să descoperi și să înmulțești în fiecare zi frumusețea din viața ta.

Citește și: Cât timp “trebuie” să petrecem cu copilul?

Nu uita să ne dai un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa