Vocea ta: Pentru mamele fericite

Alina Ivan
Timp pentru mame

Mamele… mamele sunt ființele care trăiesc pentru și prin copiii lor.

E bine? Nu e așa bine? Știu multe mămici care uită de ele, prea mult, prea des, și, deși au acasă totul, devin ușor apatice, atinse de o semi-tristețe care li se vede pe chip. De ce? Pentru că renunță la visele și plăcerile lor mult prea devreme și cred că totul se poate realiza prin și pentru cei mici.

Ochii plini de un timp netrăit

Însă cei mici devin mari, cei mici se uită apoi în ochii plini de un timp netrăit, abandonat. Fiecare femeie are pasiuni, dorințe, vâlvătăi pe care copiii lor nu le pot acoperi și nici nu e nevoie să le acopere.

Vă place să faceți fotografii? Găsiți două ore în care să fotografiați natura, frumosul sau ceea ce vă încântă …Vă place să citiți? Stabiliți o după-amiază a voastră de lectură, rugați tăticul să ducă copiii afară, orice bărbat care iubește o femeie înțelege că este nevoie de acest timp, de aceste clipe prețioase pentru noi…

Cumpărați-vă o carte pe care o doriți de ceva vreme. Vă pot recomanda lecturi ca ”Mamă, te rog să nu plângi” de Constantin Popovici, ”Cum să-ți faci copilul fericit” de Lou Harvey-Zahra sau ”Jurnal 2003-2009” de Oana Pellea, Jurnalul lui Mihail Sebastian, ”Playful Parenting” de Lawrence J. Cohen sau un ghid minunat de călătorii din seria ”Traveler”, poate ”Simfonia lupului” de Marius Daniel Popescu sau orice carte preferată de voi.

Lăsați totul într-o zi

Vă place să ieșiți cu prietenele? Nu ați mai făcut asta de habar n-aveți când? Lăsați totul într-o zi, vasele acolo unde sunt, covorul un pic mai neaspirat, mâncarea neterminată, copilul două ore cu tati sau buni, toate vă așteaptă când vă întoarceți. Dați câteva telefoane, stabiliți o întâlnire și petreceți două, trei ore în compania unor persoane apropiate, care vă cunosc și vă doresc binele. Vă veți simți altfel…

Vă place să mergeți pe munte? Cu bicicleta? Vă place să schiați? Ați vrea să învățați? Niciodată nu e prea târziu pentru nimic. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că e prea târziu….Faceți ceea ce vă place, bineînțeles nu în detrimentul familiei.

Dacă nu veți face însă și activități pe care le iubiți, va fi cu siguranță în detrimentul dumneavoastră. Teatrul, spectacolele, concertele, lectura, dansul, pictura sunt toate accesibile pentru mame, pentru ființele care au nevoie să continue să fie puternice așa cum își doresc.

Să nu uităm de noi!

Să nu ne prindă ziua aceea când se așează bătrânețea peste toate năzuințele neîmplinite, să nu se întoarcă aceste dorințe înăbușite ca stihii care ne vor bântui. Nu știu cum, când sau în ce mod, dar o vor face. Să nu lăsăm să treacă timpul fără a fi ceea ce ne împlinește și de definește.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa