Vocea ta: Micile bucurii ale unei mame cu doi copii și un mic dejun rapid, pe gustul tuturor!

Cristina Călin, redactor

Diminețile într-o familie cu doi copii pot fi la limita dintre comedie și dramă. Ca să nu trecem linia atât de fină dintre cele două avem nevoie de organizare ca în armată, dar și de detașare de micile detalii care ne pot scoate din ritmul nostru. Tot ce este important este să ieșim din casă la timp, cu haine curate și cu zâmbetul pe buze. Ultimul, deși este esențial pentru cum se va desfășura ziua, este cel mai greu de obținut. Mai ales când în ecuație sunt o fetiță cochetă de aproape zece ani și un năzdrăvan de băiețel de patru ani.

Articolul conține prezentare de produs

Pentru ca toată lumea să își înceapă zilele cu bună dispoziție este nevoie ca eu să mă trezesc cu o oră înaintea tuturor. Să știți că am descoperit că se poate să zâmbești și să fii optimist și când ești mort de oboseală. Am aflat de când sunt mamă. Nu am eu timp (și nici vreo dorință ieșită din comun) să fac gimnastică, dar măcar mă întind bine. Zic medicii că strechingul e bun și pentru mușchi, dar funcționează perfect și dacă nu ai reușit să te trezești de tot pe drumul de la pat spre cafetieră. Că tot veni vorba despre ea, faptul că îmi beau cafeaua într-o liniște deplină contribuie simțitor la buna dispoziție a tuturor. În tot acest timp, fac un fel de meditație.

Idei de mic dejun pentru copii

Încerc să inspir adânc și mă gândesc la lucrurile frumoase din jur. Unul dintre ele, tot din categoria mamă de doi copii, este că nu sunt vase de spălat în chiuvetă, că nu a venit nimeni să-mi fie companion la cafea, că toată lumea are haine călcate pentru ziua ce urmează. Bucurii mărunte, dar pentru o mamă la 6 dimineața sunt adevărate speranțe de care se agață ca să reziste până târziu în noapte.
Organizarea este soluția cea mai eficientă, dacă nu unica, pentru a putea rămâne cu toate țiglele pe casă când ai mai mult de un copil. Cafeaua băută în liniște este momentul în care îmi fac și planul pentru toată ziua, mă gândesc ce ar putea să meargă prost, încerc să găsesc soluții.

După 15 minute de stat doar cu mine, mă pregătesc pentru serviciu. Când sunt gata îmbrăcată și machiată, îi trezesc și pe ceilalți. Masa este pusă, pentru că nu sărim peste micul dejun. Ou fiert, pâine prăjită, câteva roșii sau castraveți, cașcaval și Almette. În timp ce copiii de-abia fac ochișori, întind crema pufoasă de brânză pe pâine și le-o întind fiecăruia. Îi vâd cum mușcă cu poftă, gata să înceapă o nouă zi. Sunt recunoscătoare pentru încă o dimineață liniștită în care pare că toate merg conform planului. De fapt, îmi dau seama că toate lucrurile care ne fac fericiți sunt simple: o cafea, o dimineață liniștită, doi copii zâmbind. Chiar și Almette. Doar brânză de vaci, smântână și sare.

Ieșim din casă la timp, cu hainele curate și zâmbetul pe buze.
Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa