Vocea ta: Mama, primul cuvânt din vocabular şi din suflet

Anna Maria

Mama, ființa de la care am învățat să fiu om

Mama este o femeie aparent simplă. Nu are școli sofisticate și nici nu se îmbracă de la marile case de modă. A dus o viață modestă și fără extravaganțe. Dar eu am descoperit-o în aproape 28 de ani și încă o mai descopăr.

Primul lucru pe care îl vezi la ea este că e frumoasă. O femeie atrăgătoare și naturală. Și, la vârsta la care altele se duc la pâine cu papucii de casă și cu bigudiurile în cap, mama nu iese din casă nearanjată niciodată. Probabil unul dintre motivele pentru care, după 29 de ani, tata încă este leșinat după ea.

Dacă vii în vizita, șansele să pleci rostogolindu-te sunt foarte mari

Nimeni nu pleacă nemâncat de la mama! Este o gospodină desăvârșită care s-a dedicat transformării unei case anoste într-un cămin. Și a reușit asta în fiecare zi.

Îti vorbește pe un ton cald, ușor precipitat când se entuziasmează și întotdeauna cu inflexiuni inconfundabile de moldoveancă. Cuvintele sunt simple și adevărate și întotdeauna din suflet.

Este sinceră și deschisă și îi plac oamenii. Îi tratează cu respect și considerație și întotdeauna îi este rușine de confruntări. Ajută atunci când poate și oferă fără să ceară înapoi. Se pune întotdeauna pe ultimul loc.

Urmare incontestabilă a erei în care a crescut, și-a trădat talentul la pictură și creativitatea pentru a învăța o meserie, așa cum era normal pe vremea ei. Mai târziu în viață, meseria aleasă a trădat-o pe ea.

M-a crescut cu multă dragoste

Este o mamă impecabilă care iubește cu tot sufletul și se asigură în fiecare zi că nu uit asta. M-a crescut într-un timp în care nu se citeau compendii ca să îți crești copiii. M-a crescut cu multă dragoste, înțelegere, libertate de alegere, simt al responsabilității și, mai presus de toate, disciplină interioară și coloană vertebrală.

Mama m-a învățat să fiu femeie! Sunt liberă și deschisă la nou și la oameni datorită ei. Iar cel mai frumos lucru pe care l-am învățat de la mama este să iubesc necondiționat. Este cel mai greu și cel mai frumos sentiment din lume și îți oferi cea mai firească și trainică fericire.

Tot ce îmi doresc este ca, într-o zi, copiii mei să poată spune aceleași lucruri despre mine.

Iar mama este o femeie aparent simplă!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa