Vocea ta. Hei, 2017, sper să fii de treabă!

Daniela Ghiorghe
planuri 2017

Acum că ne aflăm la sfârșitul anului, fac o mică retrospectivă a lui 2016 și mă întreb curioasă ce va urma în anul următor. Încerc să nu-mi fac prea multe griji, iar tot ce pot să spun este „Hei, 2017, sper să fii de treabă!”.

Sper să fii de treabă pentru că oamenii, în ultimul timp, nu prea mai sunt. Majoritatea se gândesc la problemele lor, fără să-și dea seama că, de fapt, toți trecem prin aceleași încercări. Uităm să facem un gest frumos doar pentru că-i va aduce bucurie celuilalt și presupunem că nimeni nu va face asta pentru noi. Oamenii devin din ce în ce mai răi și e păcat.

Iar din cauza acestei răutăți, uită să zâmbească. Uită să se bucure de soarele care apare rar în această perioadă și de magia sărbătorilor. Cumpără cadouri pentru că așa se obișnuiește, nu pentru că vor să-i însenineze ziua cuiva. Cumpără cadouri materiale, fără să-și dea seama că cele mai bune cadouri sunt experiențele, nu lucrurile, iar Crăciunul este despre bunătate, nu daruri.

Poate că 2017 va fi anul în care ne vom gândi mai mult la ceilalți. Poate că 2017 va fi anul în care vom face doar ce ne place, fără obligații. Poate că vom spune mai des ce ne dorim, pentru ca oamenii din jurul nostru să știe ce au de făcut. Sau poate că vom rămâne la fel, fără să fi învățat nimic din experiența de până acum.

Cel mai important lucru pe care pot să-l facă oamenii în 2017, cred eu, este să nu uite să fie oameni. Atentatele de anul acesta ne-au zguduit pe toți, nu doar pe cei implicați direct. Haideți ca în anul viitor să încercăm să nu ne mai rănim între noi și să facem lucruri bune.

Ceea ce îmi doresc eu pentru Anul Nou este un cadou foarte scump. Dar sunt încă tânără, iar cinismul nu sunt pregătită să-l accept. Aș vrea ca fiecare om să încerce să fie mai bun. Mai bun în toate aspectele vieții, dar mai ales cea sufletească. Credeți că cer prea mult? Eu nu.

Așa că vă urez să fiți oameni mai buni, pentru că în acest fel sigur veți fi fericiți!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa