Vocea ta: Gustarea care te face gazda perfectă!

Cristina Călin, redactor

Știți momentele acelea când te trezești la ușă cu niște prieteni veniți pe nepusă masă ca să-ți facă o surpriză? Dacă nu, nici nu știți ce ați pierdut! La început e posibil să îți treacă prin cap tot felul de gânduri, iar dacă e unul din acele momente în care copilul a făcut câteva experimente cu jucării, apă și ce-a mai găsit, e posibil să vrei să nu fi răspuns la interfon. Dar te calmezi repede, că doar oamenii ăia au venit pentru tine, să-ți facă o bucurie, nu să vadă dacă ai făcut curat.

Articolul conține prezentare de produs

Așa m-am trezit eu zilele trecute cu niște prietene de-ale mele din copilărie. Eram acasă, sâmbătă pe la 5 după-amiaza. De-abia mă trezisem din somnul de prânz (deh, micile mele plăceri!). Nu arătam chiar cum trebuie să arăți când ai musafiri, iar curățenia era planificată pentru după-amiază. Le-am primit în casă. Ca-n filmele de comedie, am facut toate jucăriile pachet și le-am depozitat într-unul dintre dormitoare. În 5 minute, era sufrageria lună.
Am bifat unul dintre punctele pe care orice gazdă trebuie să le bifeze: era casa primitoare. La punctul doi în legile nescrise ale ospitalității spune că trebuie să servești musafirii cu ceva. Nu aveam nimic pregătit. Am deschis frigiderul și mi-au sărit în ochi câteva cutii de Almette, niște ciuperci la grătar de la prânz, câteva lipii pentru quesadilla, cașcaval, pastramă de curcan, niște legume. Le-am făcut invitatelor mele o cafea și în timp ce depănam amintiri din copilărie și ne puneam una pe alta la curent cu ce este nou în viața noastră reală (că despre cea online știam deja), am făcut niște gustări nu doar gustoase, ci și sănătoase. Doar toate ingredientele folosite au fost de calitate.

Am făcut un platou cu quesadilla cu cașcaval, pastramă de curcan tăiată fâșii foarte subțiri și Almette cu smântână. Ca să fie totul și mai apetisant le-am pus mai puțin de un minut la aparatul de făcut sandvișuri. Alături am făcut un sos din crema de brânză Almette și puțin iaurt. Ciupercile rămase de prânz, vreo 10 bucăți, le-am umplut cu cremă de brânză peste care am presărat puțin mărar tocat foarte fin. Într-un bol am pus fâșii de ardei gras de diverse culori. Am fiert repede vreo 5 ouă, pe care le-am umplut cu Almette cu verdeață și gata platourile pentru invitate. Nici nu mi-am dat seama că în timp ce le prăgăteam, ele le mâncau. Copiii și soțul meu s-au alăturat și ei petrecerii ad-hoc, așa că, platourile mele au fost golite înainte să fie decorate. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa