Vocea ta: Am eu sufletul tânăr, dar începe să mă trădeze ambalajul… (P)

TOTUL DESPRE MAME
femeie oglinda fata

  Când încetăm să mai fim tinere? Până când suntem în floarea vârstei? Cât ține tinerețea? Până la primele riduri? Până când preferi să stai în pat la tv în loc să ieși în oraș? 

  Nu mai sunt ca înainte

  Am remarcat acum câțiva ani că mi-a cam dispărut cheful de distracție. Dacă înainte așteptam weekendul ca să ies în oraș, să mă întâlnesc cu prietenele, acum prefer să stau acasă. Îmi amintesc de anii de facultate, când ne adunam toată gașca, bifam trei cluburi și ne prindea dimineața în oraș, iar la 8 sau la 10 trebuia să mergem la curs. Plecam direct! Nu aveam nicio problemă a doua zi. Acum, dacă se întâmplă să dorm numai câteva ore pe noapte și nu pentru că dansez în cluburi, ci pentru că are copilul febră, tușește sau îl doare burta, a doua zi sunt total scoasă din circuit. Mi se face somn, mi se închid ochii, nu am energie, ba chiar mă suspectez că dorm un pic de câte ori mă duc la toaletă.

  Am sufletul tânăr, îmi zic. Și degeaba!

  Dar știți cum e… cât să mă mai amăgesc și cu asta? Care suflet e tânăr? Ăsta care vrea să stea în pat să vadă filme în weekend? Sau să citească? Sau să facă mâncare și curățenie? Asta înseamnă suflet tânăr? Poate. Dar sufletul acesta al meu să știți că se resimte.

  Mă uit în fiecare seară în oglindă, între patru ochi, cum ar veni, eu cu mine. Am riduri de expresie… Nu sunt proaspete, au deja vechime pe chipul meu, dar în momentul în care le-am observat cred că și sufletul a încetat să îmi mai fie tânăr.

  Nu știu cum erați voi în tinerețe, dar la noi în liceu se purtau cataloagele cu produse cosmetice. Acolo am văzut prima dată că există produse anti-îmbătrânire. Peste 30 de ani! ”30 de ani” nu mi se părea neapărat spre bătrânețe, dar aveam impresia că până voi ajunge eu să folosesc astfel de produse voi mai trăi încă vreo cinci vieți. Mă rog, eram convinsă că eu numai pe la 50 de ani, poate!, voi folosi și eu ceva de genul. Am deja vreo doi ani de când apelez la produse de îngrijire a tenului matur. Am început cu o loțiune demachiantă, apoi cu o cremă de zi, iar acum ritualul meu depinde numai de produse ce au grijă să-mi ferească fața de riduri. De-a lungul timpul am tot schimbat produsele, iar acum mi-a atras atenția gama nouă de la Laboratoarele Fiterman, care a dezvoltat produse speciale pentru persoane care mine, preocupate să-și păstreze tinerețea.

  Acum sunt la vârsta la care, în liceu, nu-mi imaginam că voi ajunge și, oricum, nu atât repede.

  La 18 ani, ai impresia că totul e veșnic

  Tot la 18 ani, știi foarte bine ce ai face și ce nu ai face. Chiar și în materie de parenting, știam foarte bine ce voi face și ce nu voi face niciodată ca părinte, cum va fi și cum nu va fi copilul meu. Zilele trecute, copilul meu, într-o discuție despre programul zilei respective, când îi spuneam că eu aș vrea să mergem la grădina zoologică, el s-a uitat lung la mine și mi-a zis, foarte surprins, că nu credea că mie mi-ar plăcea la zoo, la vârsta mea.

  – Dar de ce zici așa? l-am întrebat.

  – Pentru că nu mai ești copil, mami, să te bucure animalele, ești om mare, ești bătrână.

  Copiii nu mint(?)

  În acest caz, mi-aș fi dorit să mintă. Dar are dreptate, îl înțeleg perfect. Are numai opt ani. Viața lui încape în vârsta mea de vreo patru ori și un pic. Cred și eu că i se pare că sunt de-o vârsta cu istoria. Mai are să mă întrebe dacă am văzut dinozauri pe străzi când eram copil.

  Nu mai sunt eu tânără, dar mă tratez cu cremă anti-age

  Sincer vă spun, nu numai că mă tratez, dar cred că aș putea lua lejer un doctorat în cercetare de piață pe segmentul produselor anti-age. Spre exemplu, să luăm acidul hialuronic ultrapur –  reține apa la nivelul țesuturilor și umple ridurile din interior. Este un puternic regenerator celular. Apoi, extractul de aloe si vitamina E – acestea au proprietăti antioxidante, protejează tenul împotriva factorilor agresivi din timpul zilei. Dacă doriți să știți mai multe, aflați că toate acestea combinate se găsesc în crema de zi anti-age HA, produsă de Laboratoarele Fiterman. E prietena mea cea bună. Cum să nu legi o prietenie strânsă când simți că-ți face lifting în timp ce o aplici? Îmi simt tenul mai neted, mai luminos și parcă nici ridurile nu se mai văd chiar așa.

  Să fiu o mamă tânără!

  Aceasta a fost dorința mea  de când mă știu! Să fiu o mamă tânără. Mereu am zis că nu vreau ca atunci când o să-mi duc copilul la școală, în prima zi, să creadă lumea că a venit cu bunica. Am devenit mamă la 25 de ani și chiar dacă el acum crede că sunt bătrână, să știți că am sufletul tânăr, iar de ambalaj mă ocup!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa