Vocea ta: Draga mea, aş vrea să te pot feri de toate dezamăgirile

Ioana Antone

Te-aș feri de toate dezamăgirile acestei lumi…

Iubita mea Cristina, plângi acum de o formă ușoară de dezamăgire… ?! Chiar dacă tu nu îți dai seama, ești „dezamăgită” (nemulțumită) pentru că tot ceea ce vezi este un amărât de carusel care se mișcă cu viteza melcului.

Îmi plânge sufletul

Draga mea, mă gândesc la toate dezamăgirile pe care le vei mai simți în această viață de acum încolo, și îmi plânge sufletul.

Am fost și eu ca tine: copil (apoi adolescent, apoi adult) cu zeci de așteptări de la viață, cu zeci de așteptări de la fiecare vârstă pe care o parcurgeam, și am căutat mereu echilibrul, puterea, bucuria. Când descopeream că tot nu aveam astea, mai așteptam, mai dădeam o șansă și următoarei vârste și tot așa…

Eu îmi promit de azi că mă voi strădui să te iubesc cu toată inima

Și doar unii știu cu adevărat ce înseamnă asta. Nu știu dacă voi reuși să îți ofer tot ceea ce mi-aș dori eu să îți ofer, plimbări mai multe și mai dese, modalități de stimulare mai interesante, mai multă disponibilitate afectivă, dar știu sigur că voi căuta zilnic să îți ofer din liniștea și dragostea mea. Doamne, ajută-mi !

Așa cum m-am învățat că plânsul tău nu înseamnă decât rareori ceva grav, fiind de cele mai multe ori, exprimarea unor frustrări minore ale tale, așa nădăjduiesc că voi învăța să fac față și țipetelor, micilor tale supărări sau întrebări de mai târziu. Uite ce am găsit într-un articol scris de o psihoterapeută: „Plânsul bebeluşului nu are, în 99% din cazuri, în mediul în care trăim acum, semnificaţia unei primejdii de moarte. Însă gheara iraţională pe care o simt eu, ca mamă, în stomac când îl aud, veche de un milion de ani, nu ştie asta. Şi, oricât aş încerca, nu o pot face să dispară. De fapt, nici prin gând nu-mi trece să încerc. Raţiunea mea, atâta câtă o am, nu poate, oricât mi-aş dori, să treacă peste programul instinctului. ”

Citește și:

Aş vrea să îmbătrânesc lângă tine, mamă!

Lecţiile esenţiale ale celor şapte ani de-acasă

Vocea ta: Cea mai frumoasă scrisoare vie de iubire

Scrisoare către proaspăta mămică a unui copil cu nevoi speciale

Scrisoare pentru mine însămi

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa