Vocea ta: Din secretele gemeniei (I)

Alina Golaes

Din secretele unei mame de gemeni:

De când am devenit mămică de gemeni, în 95% dintre cazuri, toată lumea mă întreabă şovăielnic: „Cum e la voi cu doi”?

Şi trebuie să recunosc că mă amuză teribil, nu neapărat întrebarea, cât curiozitatea care o stârneşte şi o afişează pe feţele interlocutorilor subiectul ”gemeni”.

Şi de fiecare dată răspunsul e acelaşi : „Gemeneala e cu de toate! La dublu! Fericire, haos, agonie, extaz, năzdrăvănii și multă iubire! Dacă aş mai avea un singur copil acum, mi s-ar părea banal de simplu.”

Sincronizarea

Însă astăzi, mai mult decât oricând, simt nevoia să împărtăşesc şi viitoarelor mămici secrete de gemenici, poate le ajut astfel să treacă mai uşor peste temeri şi întrebări.

Şi încep cu cel care pe mine mă ajută cel mai mult, de când erau bebeluşi chiar, şi anume sincronizarea!

Din punctul meu de vedere, ca să poţi respira atunci când ai gemeni, e nevoie de organizare. Evident, cât se poate. Eu am început prin a-i hrăni simultan, a-i adormi şi îmbăia la fel şi cât erau mici a fost excelent! Nu spun că nu funcţionează şi acum, însă pe măsură ce cresc, se dezvoltă şi independenţa lor, aşa că nu mai iese întotdeuna sincronul! Oricum, încă mă pot lauda cu un procent destul de generos de sincronizare, chiar şi la 17 luni de gemeneală.

Din experienţă, am observat că atunci când reuşesc să îi conving să facă lucrurile în tandem, mai reuşesc şi eu să mai fac câte ceva. Când nu îmi iese şi mănâncă pe rând, dorm pe rând, se joacă pe rând, e foc continuu, jale şi haos!

După cum am mai afirmat şi cu alte ocazii, gemenii nu vin cu instrucţiuni de utilizare, deşi recunosc ar fi fost mult simplificată ecuaţia gemeniei în acest caz. Însă în mod cert aduc cu ei totul la dublu! Şi griji, şi nevoi, şi iubire, şi oboseală, şi responsabilitate, şi frumuseţe multiplă. Şi asta e tot ce contează la finalul fiecărei zile, oricât ar fi ea de încărcată fizic şi emoţional.

Și supermămicile obosesc

Aşadar mămici şi viitoare mămici de gemeni, meseria de supermămică şi dați fuga la prima librărie, după ce aflați marea veste, de vă cumpărați un organizator pe măsura provocărilor ce vă aşteaptă. Altfel sincronizarea nu va fi desăvârşită şi credeţi-mă când va spun că vă va fi muuuult mai greu dacă nu reuşiţi să le faceţi celor mici acelaşi program!

Rezervele ce par acum să fie izvoare infinite de putere, energie şi răbdare intră în categoria „consumabile”, şi o dată instalată starea de oboseală cronică nu vă veţi mai putea ocupa de gemenuti cu același aplomb, deoarece nu veţi mai avea cu ce. Pentru că, tot din experienţă va destăinuiesc, şi supermămicile obosesc, şi ele plâng, şi ele se simt uneori neînţelese, depăşite de situaţie, captive în propriile temeri, neînsemnate, neştiutoare, într-un cuvânt copleşite!

Însă cu un psihic puternic, format de dinainte, aşteptări realiste şi organizare totul este posibil. Mai ales când la această reţeta se adaugă iubire la dublu, cât cuprinde, atunci supermămica renaşte din propria cenuşă pentru o nouă zi de gemeneală.

Așa că până la următoarea „desecretizare”, sper să vă iasă sincronul. De fiecare dată și din nou de la început!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa