Dacă nu sunt asortată, sunt de tata îmbrăcată. „De trei ori a dus copilul în parc încălțat invers”

Maria Bliderișanu

”Dacă nu sunt asortată, sunt de tata îmbrăcată”- Așa scrie pe un tricou al Lolitei (nu e preferatul soțului meu, este primit cadou, rar îmbrăcat), eu nu am avut astfel de rime în cap. Cum se descurcă taţii de fete? Unul, în particular, tatăl fetei mele? Excelent!

Daar… există și mici scăpări. Singurele scăpări sunt la încălţări şi la făcut funde. Este un fapt cunoscut (sau doar mie mi se pare) bărbații şi fundele nu se prea potrivesc. Dacă femeia face, într-un fel, o fundă (ştiţi cele 2 bucle cu nod), bărbații au patentat mai multe moduri de prindere, obținere. Cred că de vină e latură lor tehnică mai dezvoltată ca a femeilor.

Cazul numărul 1: Funda la pantof

Soţul meu, când se încheie la pantofii cu șiret, face o chestia extrem de complicată şi foarte bine strunită. Începe cu prima buclă, o înoadă, apoi trece la următoarea, pe sub ea şi cumva răsucită după care nodul final. Şi durează ceva, doar are doi pantofi de legat.

Fata mea are, momentan, papucei cu arici și niște șosete cu talpă moale. Nimic complicat până aici, ușor de încălțat. Dacă pui la socoteală că este răbdătoare, de cele mai multe ori. Și mama simpatică (eu) a găsit niște adidași, zilele trecute, cadou de la nana, un pic cam mari, și l-am pus la treabă pe tati. Așa… de repetițe. Loli, veselă că are niște încălțări noi, a stat la tot acest procedeu şi nu a interesat-o tehnica. Însă peste câteva luni îşi vă dori acest lucru şi probabil că va fi o nedumerire totală. Mami face aşa, tati aşa. Cum o fi oare treaba asta? Abia aştept momentul când ne vom contrazice în ale buclelor dintr-o funda şi să te ţii argumente și ….caut de pe acum istoria fundelor. Oare a scris-o cineva?

Cazul numărul 2 – Stângul- dreptul

Care o fi care? Da, cam aşa a dat tati cu stângul în dreptul la încălţat pantofii cu pisicuta ai Lolitei. De 3 ori s-a repetat păţania. Cum s-a simţit? Vinovat şi cu regrete multe că s-a făcut de râs în parc.

Ultima oară când s-a întâmplat, erau la locul de joacă înconjurați de tați și mame care îmi zâmbeau ciudat. Probabil au observat încurcătura de la picioarele fetei și așteptau verdictul meu, mama care și-a lăsat copilul și a venit (culmea) coafată, gătită toată la cap. Fusesem și eu la tuns după ce nu mai văzusem salon de luni bune!!!  Observ, mă umflă râsul. Îi spun soțului meu șoptit că a pus papuceii învers și o tulim imediat. El un pic supărat, eu cu gura până la urechi, Loli fericită, nesesizată de situație, că suntem toți trei. În plus, mergea foarte bine.

Cum de s-a întâmplat de trei ori?  Păi, pantofii sunt greu de pus când mândra e încântată să meargă la joacă şi, de atâta nerăbdare şi foială, tati greşeşte. Eu, care nu conduc maşina pe motiv de stânga şi dreapta, nu ştiu cum de nu greşesc ordinea papuceilor. Când sunt în mașină, dacă mă iei repede cu ia-o la stânga sau la dreapta, semnalizeaz corect numai că de volan trag în sens opus. Circuitele mele de la creier s-au sucit la un moment dat și concep direcţia încrucișat. Nu chiar de fiecare dată, doar des. 🙂

Concluzie

Bine că avem un şofer în familie, chiar dacă pune pe dos pantofii copilului. Și atâta timp cât fundele rămân și nu se dezleagă e la fel de bine, cum la fel de bine pot să se lase și uite că salvarea va fi o nouă achiziție a fetei. Ne învață (minte) Loli cu tehnica ei.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa