Vocea ta. Cum am scăpat de tuse în miezul nopții?

Cristina Călin, redactor-șef
remedii tuse

Dumincă seara. Toți din casă suntem cam lipsiți de energie. Stăm pleoștiți pe canapea în sufragerie și ne uităm la un film de desene animate. Noi adulții ne gândim că ne așteaptă o săptămână lungă și de-abia așteptăm să vedem pe ecran ”the end” ca să prindem cât mai multe ore de somn. Nici copiii nu par prea vioi. Ne gândim că e de la cele câteva ore petrecute la săniuș. Din când în când, câte unul dintre noi se plânge că îi e cam frig.

Ce să faci şi ce nu când copilul a răcit

La 21.30 când s-a terminat filmul, toată lumea s-a cuibărit în culcușul alocat. Eu cu piticii, domnul exilat în camera celor mici printre ursuleți și păpuși. După câteva dezbateri despre subiecte de maximă urgență—de ce stau peștii sub apă, cu cine să mă țin de mână în tabără, Spiderman de ce nu își arată fața sau cu ce ne îmbrăcăm la o nuntă care va avea loc în 2018—pornim concursul cine adoarme mai repede. Presupun că l-am câștigat fără drept de apel. Când mi-era somnul mai dulce, o voce de copil îmi tulbură visele.

”Mami, mi-e foarte cald!”

Mă ridic fără să știu prea bine dacă am părăsit plaja pe care visam că sunt și pun mâna pe fruntea fetei. La naiba, arde! Aduc termometrul. 38,5.

10 reguli pentru păstrarea și administrarea medicamentelor pentru copii

Se trezește și băiețelul. Vorbește răgușit. E roșu la față. Îi pun și lui termometrul. 38,7.

După doza potrivită de antitermice, încercăm să adormim din nou. Reușim fără prea mare efort. E 11.00 noaptea.

Concert de tuse în miezul nopții

Nu adorm bine, că începe concertul de tuse. Întâi timid, ca și când și-ar drege vocea, apoi din ce în ce mai tare. Și mai tare. Amândoi. Din celălalt dormitor domnul completează concertul. Era exact ce aveam nevoie. Totuși, dacă vreau să dorm cât de cât trebuie să găsesc repede soluția pentru a le calma tusea. Caut întotdeauna soluțiile naturale, mai ales când vine vorba de copii. Ceai de frunze de ceapă la ora asta nu fac nici să mă bați! Și oricum nu l-ar bea nimeni. Și cu ceaiul de salvie e aceeași poveste. Ridiche neagră nu am acum și oricum e nevoie de câteva ore ca să poate să își lase puțină zeamă ca să le dau. Aș putea să pun niște uleiuri esențiale pin pe pernă, dar or să bombăne că nu pot dormi de miros. Știți cum sunt copiii!

Tusea de răceală, de gripă, de astm sau pe fond psihic. Iată cum faci diferența între ele

Așa că, vizualizez rapid dulapul cu medicamente și-mi aduc aminte de un sirop natural pe care mi l-a recomandat pediatra la ultimul episod de răceală. Cu ochiii cârpiți de somn, încerc să-l găsesc printre sticluțe de picături de nas, creme și alte sticle cu leacuri. Ah, are o cutie mov, țin eu minte exact, pentru că mie îmi place culoarea asta și am reținut. În sfârșit îl găsesc: Imunotus Sunt salvată!

imunotus-sirop-capsule-fphRemediu natural pentru toată familia

Caut seringa și încep dozajul. Cel mic 2,5 ml, fata 5 ml, domnul 10 ml. Data trecută când l-am folosit, tusea s-a calmat după câteva minute pentru că acționează nu numai la fluidizarea secrețiilor mucoase, dar ajută și la menținerea sănătății căilor respiratorii. Are în compoziție extract de cimbru, de ciuboțica cucului, de soc și de rozmarin, ceea ce îl face bun și pentru întărirea sistemului imunitar.

Simptome ale copilului tău care necesită consult medical

Toată operațiunea a durat 15 minute. S-ar fi terminat mai repede, dacă nu ar fi trebuit să-i aduc aminte băiețelului că data trecută l-a luat fără probleme și să i-a plăcut gustul siropului Imunotus. Este deja 12.30.

Punem iar toți capul pe pernă. Mie mi-e și frică să mai adorm. Mai verific din când în când dacă mai au febră. Nu mai au, dar respiră totuși un pic mai greu, semn că și nasul este afectat. Mă uit la ceas. Este 1.45. E liniște. Cred că am scăpat de data asta de sâcâitoarea tuse în miezul nopții. Mă hotărăsc să alung teama și închid ochii. Adorm.

Cele mai întâlnite mituri despre virozele de sezon

Am început bine săptămâna. De fapt, să nu fiu cârcotașă! Putea fi și mai rău. Până să descoperim Imunotus, concertele de tuse durau până în zori.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa