Vocea ta: Copiii noştri şi câinii fără botniţă ai altora

Alina Chelu

N-am nimic cu animalele, dar câinii de luptă fără botniță îmi provoacă fiori când îi văd pe lângă copii.

Alina Chelu și copilul ei

În fața blocului meu din Drumul Taberei este un părculeț umbros cu două bănci. Nu este el amenajat, însă este perfect în zilele caniculare. În acest mirific loc se perindă, cât e ziua de lungă, tot soiul de vecini, atât din blocul meu cât și din blocurile alăturate, vecini pensionari, vecini cu câini, vecini cu copii, printre care și eu cu bebelușul meu de trei luni. Întâmplarea pe care urmează să v-o povestesc a avut loc acum câteva zile, când am avut o altercație cu o vecină și câinele ei.

”Nu face nimic!”

Eu îmi hrăneam copilul pe o bancă din acest parc. Bebe – foarte încântat că mănâncă afară, eu – foarte fericită. Pe la jumătatea biberonului cu lapte își face apariția vecina, o tipă în jur de 20 și ceva de ani, cu câinele său -un Pitbull si, fără nicio jenă, eliberează câinele din lesă în fața mea. Bineînțeles că mă sperii și o rog frumos să își tină câinele în lesă, având în vedere că nu purta botniță. Îmi răspunde degajată că nu face nimic câinele, că e blând, și începe să îl antreneze cu o creangă căzută din copaci, chiar lângă copilul meu.

O rog încă o dată, spunându-i că îmi este frică, însă mă ignora. Ies repede din părculeț tremurând, cu bebe în brațe și cu căruciorul într-o mână. Norocul poate a fost ca bebe nu a început să plângă cum face de obicei când îi întrerup suptul.

Sun la Poliție și îi explic situația, apoi mă plimb în jurul parcului unde această domnișoară se antrena în continuare, de parcă nimic nu se întâmplase. Probabil a vrut să îmi arate că nu îi este frică de poliție deoarece a stat în parc până a venit echipajul. Mi-am văzut de treabă cât timp au discutat cu ea.

Ce cred că am rezolvat?

Am înțeles de la agenții de poliție că i-au dat amendă, după ce ea a susținut că eu am lăsat-o să stea în parc cu câinele. Acum mă întreb, dacă totuși o lăsam eu, tot eu răspundeam pentru eventualele conflicte provocate de câinele ei?! I-am dat eu voie să fie necivilizată și să își scoată câinele de luptă afară fără botniță?!

Mai târziu, în acea zi, m-am întâlnit iarăși cu ea, de data aceasta fără câine. M-a întrebat ce cred că am rezolvat dacă am chemat poliția și m-a amenințat că mă bagă în spital.  Eu zic că am rezolvat ceva și sper să fi realizat și ea că nu este deloc civilizat ce a făcut și că pune în pericol viața și integritatea oamenilor. Personal, îmi plac câinii, însă sunt de părere că nu te poți încrede în reacțiile celor care pot reprezenta un pericol.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa