Vocea ta. Ce-am făcut pentru a-mi distra copiii, când boala ne-a izolat pe toți în casă (P)

Theodora Fintescu, redactor

Ce faci când vă lovește pe toți – adică părinți, copii – din senin, enterocolita? În primă fază mai nimic, te lupți cu simptomele și te rogi la instanța supremă care știi tu că te ascultă în situații din astea să treacă mai repede.

Mi-am amintit imediat că am testat, chiar înainte să ne îmbolnăvim, imprimanta Canon, cu ajutorul căreia am pregătit o serie de activități pentru cei doi copii ai mei. Le-am găsit pe Creative Park, o platformă gratuită de la Canon, prin care poti crea de la felicitari, calendare, rame personalizate si pana la animale sălbatice, – pe ele și multe altele potrivite grupelor de vârstă și celor mai diverse pasiuni. Îmi doream să petrec mai mult cu copiii în weekend – fără să bănuiesc că weekend-ul nostru va începe cu două zile mai devreme -, așa că am ales din timp niște activități care să se potrivească ambilor.
Pentru fetița mea de doi ani și jumătate, pasionată de teatrul de păpuși, am ales elefănțelul roz care se poate transforma într-o marionetă foarte haioasă, așa cum este în imaginea de mai jos.

Lui D, un visător mai puțin îndemânatic, i-am descărcat nori pufoși și colorați. Da…i-am adus cerul la picioare cu un simplu click pe butonul Download.
Și am decupat împreună. Până și micuța a fost foarte implicată în proces. Și am lipit și ne-am amuzat câteva ore bune, pentru ca, la final, să ne bucurăm de rezultatul muncii noastre – un elefant roz, cam strâmb, pentru că și-a intrat în rol înainte să i se usuce bine lipiciul și o perdea multicoloră de nori care și-a găsit locul perfect, în colțul dinspre răsărit al dormitorului lui D.

Copiii s-au bucurat că pot să se joace alături de mine și să-mi demonstreze că au deprins frumos lucrul în echipă, iar mie mi-a râs sufletul pentru că i-am văzut veseli, concentrați, satisfăcuți.
Și mă mai bucură că am descoperit o platformă extraordinară pentru activități pe care să le faci împreună cu copiii, dar și pentru noi, oamenii mari. După cum veți vedea în imagini, am downloadat și am imprimat niște pagini de colorat antistres pentru adulți pe care le-am lăsat la birou. Just in case.

Mecanismul după care funcționează platforma Creative Park este foarte simplu și îți ofera gratuit șabloane pe care le poti printa și instructiuni prin care poti construi impreuna cu copilul jucarii din hartie, felicitari pentru restul familiei sau decoratiuni pentru camera lui.

Mecanismul platformei este simplu.
– Selectează modelele care îți plac cel mai mult
– Descarcă tiparul și instrucțiunile
– Imprimă fișierele descărcate
– Urmează instrucțiunile furnizate

Așa că te invităm și pe tine să o accesezi și să descoperi minunățiile care sunt acolo, mai ales că încep școala și grădinița.

Pomenisem despre imprimanta Canon pe care am numit-o ”imprimantă-minune”. De ce minune? Păi cum altfel aș fi putut să-i spun când ea poate fi folosită wireless, atât de la desktop, laptop, tabletă, cât și direct de pe telefonul mobil?! În plus, este silențioasă și respectă cu strictețe calitatea culorilor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa