Vocea ta: Care este rolul nostru pe Pământ

Mihaela Manea

Voi v-ați întrebat vreodată care este rolul nostru pe Pământ?

Ne trezim de dimineață, ne spălăm, ne îmbrăcăm, pregătim micul dejun, ducem copiii la școală sau la grădiniță, mergem la serviciu, ne întoarcem acasă, facem cumpărături, gătim, facem curat și ne culcăm pentru ca a doua zi să o luăm de la capăt.

Oare acesta este rolul nostru – să facem aceleași lucruri, cu mici excepții în fiecare zi, în fiecare an, toată viața?

Ce rămâne în urma noastră? Când vom îmbătrâni, pentru cine vor conta oare sutele sau miile de vase sau de rufe spălate? Da, trebuie să facem toate aceste lucruri fără de care viața  ar arăta ca un haos, însă consider că fiecare dintre noi avem un rol mai important decât atât. Fiecare dintre noi poate și ar trebui să caute sensul adevărat al vieții lor pe Pământ. Citim sau am învățat despre marii inventatori care, prin intermediul creațiilor lor, au schimbat lumea în mod radical. Nu toți oamenii au abilități sau sclipiri de geniu, însă fiecare poate manifesta blândețea, iubirea și iertarea. Aceste trei virtuți pot schimba generații și consider că pasul pe care trebuie să-l facem la început este unul mic. Să începem să manifestăm aceste virtuți cu noi și apoi cu cei dragi nouă.

Dincolo de tot ce se întâmplă în jurul meu, de toată agitația din viața mea, din orașul în care locuiesc sau din întreaga lume, cred că rolul oamenilor pe pământ este altul decât acumularea de lucruri materiale pe care nu le luăm cu noi când murim. Nu cred că rolul meu de mamă este doar acela de a hrăni și avea grijă de copiii mei, ci de a-i învăța cum să se hrănească ei sufletește astfel încât să crească și să ajungă niște adulți capabili să găsească în ei, nu în alții, toate resursele de care au nevoie să fie fericiți.

Nu există un răspuns general valabil pentru toți oamenii…

Care este rolul nostru pe pământ mai exact? Nu știu. Nu există un răspuns general valabil pentru toți oamenii, știu însă că fiecare îndeplinim roluri diferite în viața noastră, în diferitele etape din ea și a celor dragi nouă. Fiecăruia îi revine bucuria de a descoperi care este darul pe care l-a primit la naștere și pe care trebuie să-l manifeste.

Rolul oamenilor, în general, este să descopere și să sporească iubirea și frumusețea în toate relațiile și în toate activitățile lor pentru că doar așa vom construi o lume mai bună și mai eficientă. Acesta este și rolul mamelor, de a crește cu iubire cel mai frumos dar pe care l-au primit vreodată – copilul lor.

Ce cred eu că este important să conștientizăm – copiilor trebuie să le lăsăm, în primul rând, o moștenire spirituală și apoi materială. Să îi învățăm prin exemplul personal, prin tot ceea ce facem care sunt bucuriile simple ale vieții – cum ar fi privitul unui răsărit de soare. Teoria este așa de frumoasă! Mai greu este atunci când ne apucăm să punem în practică tot ce ne propunem, însă dacă conștientizăm necesitatea schimbării, cel mai important pas a fost făcut.

Astfel, atunci când ne trezim dimineața, când ne spălăm, ne îmbrăcăm, le pregătim micul dejun copiilor și îi ducem la școală sau la grădiniță, când mergem la serviciu și apoi ne întoarcem acasă, dacă facem cumpărături sau gătim, pe toate le putem face altfel, manifestând mai mult în fiecare zi din blândețea, iubirea și iertarea pe care ni le dorim.

Ș,i nu în ultimul rând, să nu uităm să mulțumim celor care ne aduc bucurii sufletelor noastre.

Citește și: 5 lucruri pe care nu ți le-a spus nimeni despre creșterea unui copil.

Nu uita să ne dai un like pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce publicăm!

Te-ar mai putea interesa