Vocea ta: Când să devii mamă?

Anna Maria

Care e cel mai bun moment în care să devii mamă?

De când iei prima gură de aer și până mori, te pregătești. Te pregătești pentru grădiniță, te pregătești pentru școală, te pregătești pentru muncă, te pregătești pentru familie și te pregătesti pentru moarte.

Unii se pregătesc în mod conștient și conștiincios pentru fiecare etapă, iar alții se pregătesc instinctiv și fără un plan prestabilit. Unii se pregătesc mental, iar alții se pregătesc sufletește.

Eu mă pregătesc dintotdeauna cu sufletul. Pentru orice. Dar, cel mai mult și cel mai constant, mă pregătesc să devin mamă.

Din perspectiva unei femei care nu are copii încă, mi se pare ca nu ești niciodată cu adevărat gata și că toate vin ca o avalanșă peste tine atunci când devii părinte. Brusc, trebuie să fii expert la îndeletniciri pe care le-ai mai văzut în filme sau pe la puținii prieteni care au deja copii. Ai nevoie de răbdare și energie cum nu ai mai avut nevoie vreodată, iar frustrarea, pe orice temă, devine o constantă în viața ta.

 Trebuie să fii cea mai bună versiune a ta

Dar nimic nu te face mai complet și nimic nu te impulsionează să fii cea mai bună versiune a ta, așa cum o face un copil.

Evoluția tehnologică și involuția sentimentală a societății din ziua de azi te vor face să te îndoiești de capacitatea de a deveni părinte. Vor sădi în tine ideea că trebuie să cucerești lumea înainte de a face copii. Pentru toți cei care cred asta, cel mai puternic contra-argument este generația părinților noștri.

La sfârșitul zilei, cum se zice peste ocean, nu ești realmente pregătit niciodată. Din fericire, copiii sunt niște profesori excelenți, alături de care crești și te maturizezi și tu și care te învață cele mai profunde și frumoase lecții.

Margaret Shepard zicea: ‚Sometimes your only available transportation is a leap of faith’ (Câteodată, singurul mijloc de transport disponibil este un salt de încredere).

Așa că așezatul confortabil pe ideea că nu este încă momentul devine inutil.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa