Viața la țară poate transforma un copil într-un erou

TOTUL DESPRE MAME
Viața la țară

Anul trecut a fost primul în care m-am încumetat să îl las pe băiatul cel mic la bunici, singur în vacanță, la țară. Avea aproape 5 ani, în general era cuminte și avea un istoric relativ curat la capitolul boacane. Fiind cel mai mic membru al familiei și preferatul bunicilor, rețeta era perfectă pentru el. Îl aștepta o perioadă de răsfăț maxim și viața la țară cu toate beneficiile ei.

Aventurier și cu imaginație bogată, mare iubitor de animăluțe în general, și de animăluțele lui de la țară în particular, nu a durat mult până copilul meu mic și delicat a devenit o încrucișare bizară între diverse personaje de desene animate. Doar era înconjurat de natură și animale de tot felul, la ce mă puteam aștepta?

Avea program zilnic pentru fiecare și rar scapă vreunul fără să fie bagat în seamă de el: scotea și plimba iepurașii în gradină. L-am compătimit pe bunic, pentru că, de obicei el era delegat să îi adune pe cei care reușeau să scape de privirea vigilentă a băiatului. Îi mai plăcea să alerge cu mieluții și ieduții prin grajd,  să patruleze cu câinii pe dealul din spatele casei, să alerge pisicile prin curte. Acestora le acorda ocazional și câte un consult medical, când pisicile erau cam obosite și îl lăsau să își facă de cap cu ele. Însă activitatea lui preferată era să alerge găinile și să adune ouăle acestora când le auzea cotcodăcind. Nu am văzut plăcere mai mare pe fața lui decât atunci când găsea ouă și i le ducea bunicii lui în casă. Era încântat la maximum, le ținea în mânuțele lui mici ca pe niște comori.

Viața la țară printre animale preferate și dragostea bunicilor

La un moment dat, o cloșcă a scos puișori sau mai bine spus, i-a scos puișori băiețelului meu. El a adunat ouăle, deci puii erau ai lui, normal! El era mai rău decât cloșca. Stătea cu ochii pe puișori, le știa numărul și îi cunoștea după culori. Le dădea zilnic apă și mâncare, iar când îi ducea bunica în grădină să ciugulească iarbă, el stătea la umbră lânga ei și le povestea ultimele aventuri ale personajelor lui preferate din desenele animate. Avea și câțiva puișori preferați (numiți după personajele din desene), pe care îi proteja. Știa de la bunica lui că avea probleme cu o vulpe care mai reușea să fure ocazional câte o găina care se aventura prea departe de curte. Un motiv în plus să îi protejeze.

Nu e greu de închipuit cum a reacționat într-o după-amiază când nu au ieșit toți puișorii la numarătoare. Haos. Lipsea unul din favoriții lui, așa că nu a stat mult pe gânduri și a început căutarea lui, mai întâi prin locurile cunoscute din curte, apoi prin cele mai puțin accesibile. Bunica încerca să îl facă să înțeleagă că astfel de lucruri se mai întâmplă, mai ales la tara, dar el nu a vrut să audă niciun argument și au continuat căutarea.

Experiențele de neuitat fac viața la țară perfectă pentru un copil

După un timp, băiatul a auzit piuitul puiului, prins într-un tufiș din curtea vecinilor. Nu putea să iasă de acolo, iar bunicii nu ajungeau la el. Cum nu se putea să îl lase acolo peste noapte, cel mic s-a încumetat să intre în tufiș și să îl salveze. Bunica i-a dat cămașa ei ca să îl protejeze de înțepături, iar încet-încet băiatul a ajuns la pui și l-a salvat. Fericire mare! Băiatul se simțea ca un adevărat super-erou, alergând cu puiul în brațe și cămașa bunicii pe umeri ca o adevarată capă. A dus puiul pierdut la frățiorii lui și a stat cu ei până s-au liniștit, dându-le sfaturi despre cum să aibă grijă să nu se piardă și să nu mai plece de lângă mămica lor.

Nu i-a mai scapat din ochi cât a stat în vacanță, fiind mândru tare că puișorii lui s-au făcut toți mari. Să mai menționez că puiul salvat e acum un cocos roșcovan tare frumos, pe nume Bufniță, pe care îl aleargă prin curte de fiecare dată când ajungem la bunici?

Povestea face parte din campania ”Copilul meu supererou” susținută de Disney Junior și este câștigătoarea unui kit promoțional Disney Junior.

Din data de 23 martie, începând cu ora 10.00, la Disney Junior va începe un program special ”Luna Supereroilor” care cuprinde  Eroi în Pijama, TOTS și Marvel Superheros Adventures. Tot din 23 martie, cei mici pot urmări episoade noi din TOTS de luni până vineri la 17:30.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa