Somnul mamei când copilul e răcit: somn, tuse, somn, tuse…noapte de veghe

Veronica Guzun, redactor

Acesta nu e somn, e sistem binar, dar nu acela nevinovat de 0 și 1 sau linioară – punct, ci mai curând arată așa: ”zzzzzzzzzzzzz tunet zzzzzzzzzz tunet zzzzzzz tunet” adică ”somn, somn, somn, tuse zdravănă, somn, somn, somn, altă repriză de tuse”.  Nu pot să cred că iar a răcit și iar tușește de răsună cartierul. Mai dormi, dragă mamă, de poți. Și dacă pot, visez că stau de vorbă cu doamna Obama și ne înțelegem tare bine vorbind ambele moldovenește, cum am visat noaptea trecută.

Mi-am amintit despre administratoarea căminului unde am stat în studenție, care, în loc să dea ”shut down” calculatorului, îl scotea pur și simplu din priză, ca pe electrocasnice. În două luni s-a prăjit procesorul. ”Zzzzz, scos din priză, zzzzzz, scos din priză, zzzzz, da mai lasă-mă, doamnă, că nu mai vreau sa te slujesc. PAC. KAPUT.”

Și procesorul meu dă erori. Pai ce să fie altceva visul cu prietena Michelle? Și mai dau și erori emoționale, căci după primele nopți de sistem binar, copilul începe să se facă mai bine, dar mama…. stă în continuare de veghe, iar ziua, din cauza somnului pe curent alternativ, stă cu beculețul de alrmă pornit undeva in creier ”Energie epuizată! Energie epuizată! Mai ia o ciocolată!”

TE-AR PUTEA INTERSA ȘI:
Urgență medicală? Când tratăm copilul acasă, mergem la urgențe sau la camera de gardă?

Povestea cu răcelile are și un scenariu avansat, când copilul și soțul sunt ambii bolnavi. Dacă tot umbli cu siropuri pentru unul, întrebi și de cel mare cum se simte, în afară de faptul că e supărat de exilul la care e supus. Iar performanța maximă e atinsă când și eu, asistenta medicală, mă alătur majorității. Acum sunt pe modulul mediu, copilul tușește noaptea, iar eu am robinet, nu nas. Se știe doar, omul are două mari perioade de imunizare: grădinița și copilul la grădiniță.

Abia în combinația trei bolnavi si toti trei intr-o casă veselia cu sistemul binar de noapte e de tip ”Z tunet, tunet, tunet Z tunet, tunet, tunet Z tunet… dar lasă că mai bine nu mai dorm deloc”.  Și deschide, Vero, larg porțile gândurilor, că până acum era doar crăpată portița: ”Acum s-a găsit să se îmbolnăvească? Fix acum, când i-am comandat de ziua lui tort de 40 de persoane. Dacă până vineri se îmbolnăvește așa încât nu îl mai pot duce la grădi la propria-i aniversare? Mă și văd împărțind tort cu vecinii din bloc. Câte persoane o fi în bloc? Dacă nu ajunge la toți, mai provoc și vreo supărare. Dar încep cu cei care-mi sunt mai simpatici… Nu, mai bine cu cei care-mi deschid. Cu ocazia asta mă pun bine și cu bătrâneii de la apartamentul de sub noi, că tare se mai plâng că tropăie copilul și tresare bătrâna din somn. O îndulcesc și-i trece. Dar eu nu am comandat tort cu Spiderman si certificat de conformitate pentru vecini! Și oare dacă le dau tort să le dau și o vuvuzea si un coif colorat? Că dacă e petrecere în bloc, să arate ca atare, nu?”

”Dacă tot nu dorm, nu mai bine pun toate gândurile astea pentru cititoarele ”Totul despre mame”? Sigur mai găsesc multe care dorm în sistem binar. Cine știe cum arată și al lor. Hai, că e perfect, dacă povestesc, nu risc să mi se prăjească creierul ca procesorul din computerul administratoarei. E trei jumătate noaptea. Cea mai bună oră de scris.”

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa