Scrisoare copilului ce va veni în familia noastră: ”Nu suntem perfecți și e bine că suntem așa!”

Veronica Guzun, redactor
gravida in pat cu ecografie si un caiet
O gravidă cu talasemia trebuie urmărită cu atenție de medicul hematolog

Acum ceva vreme, îi scriam băiatului meu, pentru a-l anunța că va deveni frate mai mare. Acum, îi trimit scrisoare copilului ce va veni, să ne cunoască, măcar puțin, înainte de a ajunge pe lume.

Dragul meu,

I-am povestit în scris fratelui tău despre tine și m-am gândit că ai fi curios și tu să afli câte ceva despre noi, înainte de marea întâlnire de la maternitate. Voi fi directă. Niciunul dintre noi nu este perfect. Dar știi, e bine că suntem așa, pentru că nu vom aștepta perfecțiune nici de la tine.

Să-ți spun pe rând despre fiecare: fratele tău

Fratelui tău îi place să cânte și are ureche muzicală, moștenită câte puțin de pe la fiecare din familia extinsă (cu excepția mea), așa că, adesea, face vocalize pe note acute în autobuz, când venim de la grădiniță. E semn că se simte bine și în largul lui. Să știi că nu toți se uită admirativ la el. Eu le văd fețele crispate ca la sunetul zgâriatului pe sticlă, dar el nu se uită la reacția celor din jur, ci se bucură de plăcerea de a cânta, cât poate la ai lui aproape 5 ani. Îmi place că-și trăiește pasiunea fără să-i pese de părerile altora și îmi doresc să-și păstreze această imunitate.

Apoi este un copil foarte prietenos, de aceea cred că veți avea o relație bună. Nu e zi în care să nu-și facă măcar un prieten în parc, iar fraza lui de ”agățare” e: ”Bună, mă cheamă Robert, pe tine cum te cheamă?” și după ce primește răspuns adaugă: ”Vrei să fii prietenul meu?”. Cum să-i spui ”Nu”? Gata! Legătura s-a stabilit. Sunt convinsă că te va învăța și pe tine trucul lui de împrietenire.

Știu sigur că te așteaptă să vii pe lume. E adevărat că, acum, dorința nu are cele mai pure intenții. De vreo jumătate de an, mă tot roagă să îi fac un frate sau o soră pentru că a văzut în farmacie un sterilizator de biberoane cu muuulte butoane și și-ar dori unul în casă. Îi place tot ce are butoane. S-ar putea să fie dezamăgit că nu voi avea nevoie de mașinărie, pentru că voi alăpta, așa cum am făcut și cu el, dar cred că, în timp, noul boț de om din casă îl va fascina mult mai mult decât un aparat electrocasnic.

Tatăl tău

Este printre puținii oameni pe care îi cunosc ce se trezesc binedispuși. Așa că, te previn, diminețile în casa noastră încep cu glume, gâdilături și muzică dată ceva mai tare decât pot urechile mele suporta la primele ore ale zilei. Însă muzica e de calitate și cred că-ți va plăcea și ție, iar dacă nu-ți va plăcea, tot o vei asculta, pentru că, în casa noastră, boxe lipsesc doar în baie. Și, cine știe, până apari tu s-ar putea să fie și acolo.

Îți mai pot spune despre tatăl tău că-i place să gătească. Rareori se întâmplă, dar dacă intră în bucătărie e sărbătoare și-i mai place să aibă mici asistenți pe lângă. Deci, să nu te miri că îți va încredința destul de curând sucitorul să-ți faci plăcințelele proprii, în timp ce el va întinde aluat pentru colțunași cu brânză, presărați cu nucă și miere. După aceea voi intra eu în bucătărie să aduc lumină, pentru că nu-i place să și strângă, dar masa delicioasă merită micul efort.

Eu, mama ta

Cu mine vei petrece următoarele luni și alături de mine primii ani, vei avea timp berechet să-mi cunoști obiceiurile cât te voi purta în burtă oriunde voi merge. Îți spun doar că am adorat să-l țin în brațe pe fratele tău și știu că îmi voi păstra obiceiul și cu tine. Îmi place să citesc povești și să le interpretez pe voci, ca la teatru radiofonic, ceea ce-l fascinează și amuză pe fratele tău.

Uneori obosesc, atunci am nevoie să fac o baie caldă care durează până când unul dintre băieții casei bate la ușă să afle dacă mai stau mult. Alteori mi se face dor de viața mea de dinainte de a fi mamă, atunci e semn că trebuie să ies puțin din rutină, să mă întâlnesc cu prieteni, dar mereu mă întorc acasă cu dor și bucurie.

Cum ți-am spus și la început, suntem o familie imperfectă, dar iubitoare, care te așteaptă cu dor și curiozitate. Cred că-ți va plăcea să faci parte din familia noastră.

Cu drag,
Mama

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa