Scrisoare către fiica mea Eva

TOTUL DESPRE MAME
mama scrisoare

Rază de soare,

Am ales să îți scriu, pentru că eu îmi dezvelesc sufletul mai ușor prin cuvinte, iar tu nu ai timp să mă asculți. Așa că printre teze, cursuri de limbi străine, dicționare, atlase de anatomie, oferte de parfumuri va sta rătăcită scrisoare aceasta virtuală pe care o poți accesa ori de câte ori vei găsi potrivit să mai primești lecții de viață.

Accept cu greu faptul că ai crescut. Ai învățat să zbori, iar gândul că va veni clipa în care zborul te va purta departe de mine, mă urmărește obsesiv producând adevărate cutremure sufletești. La capitolul teorie, eu stau foarte bine: știu că nu aducem pe lume copii pentru noi înșine, că familia este un cuib de care te desprinzi pentru a construi un altul, că zborul e incursiunea către lume…Practic, însă, mă comport empiric, acționez emoțional și nu vreau să cred că vine o zi în care cuibul meu va fi gol.

Citește cea mai importantă carte care te pregătește pentru perioada adolescenței! ”Parenting cu iubire”.  Cartea poate fi cumpărată de AICI.

Scrisoare către fiica mea

Lecția de azi este despre zbor…Tu ești o pragmatică, ai o minte matematică și atunci îți voi scrie succint decalogul zborului, de care să ții seama, puiul meu, atunci când vei porni spre zări necunoscute:

  1. -zboară lin, ca să ai timp să vezi frumusețea din zările albastre;

2. -nu te grăbi să ajungi la destinație, drumul e de multe ori mai frumos decât punctul final al călătoriei;

3. -oprește-te din când în când să te odihnești și să te bucuri de mare, de cărți, de ploi, de primăveri;

4. -în zborul tău privește și la cei care sunt în urma ta, iar dacă îi poți ajuta nu ezita să o faci; povestea cu binele care se întoarce este reală;

5. -nu accepta captivitatea; viața în colivie, fie ea și colivie de aur este tristă;

6. -zboară acolo unde simți că ești fericită, unde aerul îți priește, unde sufletul tău este plin de lumină;

7. -din călătoriile tale nu lua magneți pentru frigider sau căni inutile inscripționate cu nume de capitale, ci ia emoții și energii ale locurilor prin care ai fost;

8. -nu zbura mereu singură; știu că în doi ai uneori senzația că stai pe loc, dar ai și bucuria de a te vedea pe tine însăți în oglinda ochilor altcuiva;

9. -ai grijă de aripile tale; nu le ipoteca pentru nimic în lume;

10. -când vei fi obosit de-atâta zbor, nu uita să te mai întorci și acasă…

Am terminat cu sfaturile…Acum mai vreau să știi că te cunosc și te iubesc de pe vremea când erai un licăr în ochii frumoși ai tatălui tău!

Cu dragoste,

Mama

Citiți mai multe despre autoarea acestei scrisori, mamă a unei adolescente AICI

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa