Să facem sport împreună înseamnă ca eu copiii și tatăl copiilor să ne angajăm, măcar de două ori pe săptămână în activități fizice, dar și distractive în același timp.
Una e să faci sport de unul singur, alta e să ai un partener cu care să te antrenezi și cu care să schimbi impresii. Dar când ai trei parteneri și super multă distracție?
Cam așa am văzut eu un început de an sănătos.
De foarte multă vreme simțeam că atât eu, cât și copiii mei, avem nevoie de ceva activitate fizică, de oxigenare a creierului într-un mediu stimulant și sănătos. Simțeam nevoia de sport. În plus, am citit acum ceva timp că activitatea fizică moderată ajută extrem de mult la sănătatea creierului, ca să nu mai vorbim de bunăstarea fizică. Apoi, am încercat să enumăr în minte orele dintr-o săptămână în care noi facem sport. Nu am reușit pentru că nu existau.
„Și cu copiii ce facem?”
Așa că l-am luat de-o parte pe soțul meu, i-am băgat în cap idei de genul că am început să ne îngrășăm și că nu ar fi rău să facem puțină mișcare. A fost de acord cu mine, însă, întrebarea următoare a fost: „Și cu copiii ce facem?”. Păi, îi luăm cu noi, căci sportul este esențial în dezvoltarea unui copil.
Evident că m-am lovit de o ușă închisă, căci a lua copiii cu noi la sport, era mult prea complicat și greu de realizat pentru el. Și pentru mine, recunosc, căci asta înseamnă enorm de mult efort, însă primele rezultate au fost excelente.
Sport împreună în parc
Am profitat de câteva zile cu temperaturi peste +10 grade Celsius și am spus în gura mare: „Azi mergem toți în parc să facem sport!”. Copiii au sărit în sus de bucurie, extrem de entuziasmați, mai ales când le-am spus că pot să-și ia bicicletele. Cel căruia i-a picat fața a fost soțul meu, dar nu mai avea cum să comenteze căci ar fi fost cel care strica petrecerea și evident, bucuria copiilor.
Am alergat 2,5 km din prima, copiii au pedalat
Așadar, ne-am îmbrăcat toți în haine sport și am început să ne luptăm cu bicicletele să le urcăm în mașina. Am ajuns în parc, am simulat o ușoară încălzire cu genoflexiuni și exerciții pentru brațe și ne-am pus pe treabă. Noi, părinții am alergat, și am reușit performanța de a alerga 2,5 km din prima, iar copiii au pedalat pe lângă noi. A fost una dintre cele mai vesele zile. Copiii s-au simțit excelent, au râs, au stat în aer liber, au mers cu bicicleta, iar noi am ars câteva dintre caloriile acumulate de Crăciun.
A doua zi am repetat experiența. Din păcate, în cursul săptămânii, avem un program destul de aglomerat și, pe timp de iarnă, când se întunecă foarte devreme, este aproape imposibil să ajungem în parc.
Sport împreună acasă
Și cum nu putem să mergem cu copiii la sală, odată pentru că nu suntem adepții orelor de sport organizate pentru părinți cu copii și a doua oară pentru că programul nostru nu ne permite aproape nici o activitate extra, ne-am dat seama că în timpul săptămânii, dacă vrem să ne mișcăm puțin, trebuie să facem sport acasă.
Așa că, mai în glumă, mai în serios, ne-am propus în fiecare dimineață câte 10 minute de antrenament. Primele dăți nu am reușit să facem chiar 10 minute de sport, dar ne-am distrat de restul timpului.
Am început prin a face câteva genofleziuni și exerciții ușoare pentru brațe, picioare și abdomen, pe covorul din sufragerie. Cei mici păreau că se uită la o comedie spumoasă privindu-ne cum facem abdomene și li s-a părut extrem de amuzant să facem sport toți patru, acasă.
Nu mi-a fost suficient, așa că am început să caut pe Youtube programe de exerciții pentru părinți și copii. Am găsit și sunt foarte multe.
Acum abia aștept să vină primăvara ca să găsim și altfel de metode de a face sport în familie.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.