Cine este Ruxandra Rusan

TOTUL DESPRE MAME

Jurnalist, femeie de afaceri şi, nu în ultimul rând, mamă, Ruxandra Rusan este noua prezentatoare a emisiunii “Totul despre mame”. Din 17 septembrie ne dăm întâlnire cu Ruxandra în fiecare dimineaţă de luni până vineri, la ora 08.30, pe Prima TV, iar până atunci, vă invităm să faceţi cunoştinţă.

Cine sunt?

M-am născut în 1977 la Timişoara, unde ai mei erau studenţi. În prima lună am dormit într-o valiză. Ehe, alte vremuri! Am copilărit în Ardeal, apoi am venit în Bucureşti, la facultate, unde locuiesc şi în prezent.

Mi-am dorit de când mă ştiu să am un copil. Visul meu s-a împlinit în 2006, când, după mai multe hopuri şi dificultăţi, s-a născut Tudor. Având o minte formată pe tiparul jurnalistic, am început să mă informez, să citesc avid tot ce găseam despre sarcină, copii si parenting. Ma îngrozea faptul că nu voi şti ce să fac cu fiinţa care creştea în mine. Se spune că un copil nu vine cu instrucţiuni de folosire. Aşa am crezut şi eu, până când am născut şi am descoperit că, de fapt, avem în codul nostru genetic un manual de parenting foarte bun: instinctul matern. Iar faptul că avem acces la informaţie, că putem învăţa cum să abordăm situaţiile pe care le trăim alături de copiii noştri este o şansă enormă pentru părinţii din ziua de azi.

Ce fac?

Am lucrat timp de 13 ani în televiziune, radio şi presa scrisă. Acum trei ani am făcut un pas curajos spre independenţa profesională şi am creat o mică agenţie de comunicare împreuna cu soţul meu, pentru a petrece mai mult timp cu copilul. O parte preferată din activitatea mea profesională este să scriu pentru revistele de parenting cu care colaborez şi mi-e foarte drag să ştiu că articolele mele sunt de folos părinţilor şi copiilor.

În prezent, vă mărturisesc că sunt foarte fericită să prezint cel de-al doilea sezon al emisiunii “Totul despre mame”. Este grozav să ai şansa să faci ceva în ce crezi, un lucru care ştii că realmente contează şi că aduce seninătate în sufletul mamelor, armonie în familie şi informaţii cu adevărat utile pentru cei mici.

 

Ce iubesc?

Animalele de orice formă, culoare sau mărime. Avem un căţel, o pisică şi o şinşila şi sunt sigură că dau copilăriei lui Tudor mai mult farmec.

Gătitul. Preferatele mele sunt dulciurile pe care învăţ, alături de Tudor, să le fac mai sănătoase! Ştiaţi că se poate face îngheţată din doar o banană, un strop de lapte, o linguriţă de miere şi un pumn de afine?

Cititul. De când sunt mămică şi timpul a devenit mai greu de gestionat, pe cărţi se cam aşterne praful. Acum citim mai mult literatură pentru cei mici. Iar când rămânem în pană de cărţi noi, le inventăm!

Călătoriile. De regulă cu buget mic, dar cu multă aventură. Nu călătorim ca să ne odihnim, ci ca să aflăm lucruri noi, să învăţăm cât mai mult despre locurile pe care le vedem şi despre natură. Visul meu este sa avem o rulotă cu care să batem lumea în lung şi-n lat.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa