Puteți dormi liniștite și când copiii au nasul înfundat. Iată cum!

Cristina Călin, redactor-șef

  Știți ce înseamnă pentru o mamă un somn legat de 7-8 ore? E mină de aur! Minune! Știți ce înseamnă pentru o mamă să se trezească de câteva ori pe noapte? Dramă! Haos în ziua care vine. De fiecare dată când aud prin casă câte un nas înfundat mă apucă groaza. Asta presupune ca în nopțile următoare să îmi întrerup somnul de cel puțin 10 ori, iar dimineața să fiu ca un zombie.

  Acest articol conține prezentare de produs. 

  Zilele trecute ne pregăteam pentru o plecare de câteva zile la munte. Cum făceam eu bagaje, îl aud pe prâslea cum vine lângă mine și-mi spune ”mami, am muci!”. Mai bine îmi spunea că a împrăștiat prin casă toate pungile de mălai, făină și zahăr, că mi-era totuna. La distanță scurtă de el apare și sor-sa cu aceeași veste cruntă. Eram cu bagaje aproape gata, cu cazarea plătită, cu planul de distracție făcut. Între timp, mi se derulau în cap, episoade similare, cu nopți în care mă trezeam de 5-6 ori pentru fiecare dintre ei să le pun picături în nas sau ser fiziologic pentru că nu puteau să respire. Aceasta este varianta ușoară. Memoria mea păstrează și amintiri cu căi respiratorii obstrucționate total care declanșează episoade de tuse care culminează cu vomă. Nu puteam să las lucrurile așa!

  Am sunat la medicul pediatru pentru o programare a doua zi, cu câteva ore înainte să plecăm. Știa și ea poveștile noastre de groază. I-a consultat pe cei doi și a conchis că nu este chiar grav. Momentan aveam doar căile respiratorii superioare afectate și, cu ceva tratament, aveam să fim bine în 3-4 zile. Dar ce facem noaptea? Cum reușim să dormim? ”Simplu, cu Vapour rub” După denumire nu avea cum să fie somnifer, așa că am cerut explicații suplimentare. M-am liniștit când am aflat că Vapour rub este de fapt un decongestionat al căilor respiratorii. Vine într-un borcănel mic, sub forma unei creme, cu care trebuie să masați zona pieptului copilului. Eficiența lui este dată de uleiul de eucalipt, mentol și uleiul de cimbru. Eucaliptul are proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare, antifungice, antivirale și antimicrobieze, iar mentolul datorită calităților sale antiinflamatore și răcoritoare ajută copilul să se liniștească. Uleiul de cimbru este stimulant pentru microcirculație și de aceea este de mare ajutor pentru sistemul circulator. Se poate folosi de la bebeluși de peste 3 luni (Snufflebabe).

  Pe lângă tratamentul clasic, am plecat la munte și cu Vapour rub . Ce-aveam de pierdut? După ce am alergat pe cărări și ne-am distrat o zi întreagă, ajunși la hotel le-am curățat copiilor căile respiratorii și le-am aplicat Vapour Rub pe piept. De data aceasta m-am trezit doar din reflex. Cred că ceva se schimbă în creierul mamei se schimbă, că ajungem să ne trezim peste noapte doar dacă copilul ne spune că are nasul înfundat, fără să fie nevoie neapărat. Copiii au respirat bine, fără să mai tușească așa cum o făceau alte dăți. Până la urmă am avut o vacanță reușită și cel mai important estă că am descoperit un ajutor care să ne scape de probleme, mai ales că vine toamna, sezonul răcelilor.

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa