Produse fără de care nu m-aș fi descurcat să cresc un copil, darămite doi

Ramona Dinescu
saltea de activitati

  Există tot felul de produse utile în creșterea copiilor, la fel cum există foarte multe care sunt absolut inutile, cel puțin din punctul meu de vedere.

  Există produse cărora nu le acordăm nici o importanță, căci suntem obișnuiți cu ele și nu avem nici cea mai mică idee că au existat vremuri în care nu se inventaseră. Am auzit de atâtea ori fel de fel de texte de pe la mătuși sau bunici: „de ce te plângi că e greu? Voi aveți Pampers, noi spălam și fierbeam scutecele de pânză cât era ziua de lungă. Asta e greu? Când aveți de toate?”. Așa e, însă, pentru că am avut norocul să ne creștem copiii în această eră considerăm „by default” aceste produse precum scutecele de unică folosință, sterilizatoarele și pompele de sân și ni s-ar părea că am fi în epoca de piatră dacă nu le-am aveam. Deși, în urmă cu 30-40 de ani, nu existau.

  Produse indispensabile

  Atunci când rămâne însărcinată, orice femeie are o listă cu produse ce o vor ajuta în creșterea copilului, iar acestea pot fi numite produse indispensabile. În această categorie intră pătuțul, căruciorul și scaunul de mașină. Ar mai fi hăinuțele de nou-născut, cântarul, termometrul și biberoanele. Plus cele necesare în bagajul de maternitate, de la crema pentru zona scutecului și până la produsele de igienă.

  Într-adevăr, acestea sunt produse utile oricărei mame. De aici mai departe alegerile pot fi infinite și vor fi făcute în funcție de nevoile și disponibilitățile fiecăruia.

  Eu, spre exemplu, am ales și un port bebe dar nu pot spune că nu puteam trăi fără el, la fel cum am mai ales și alte produse, din alte categorii.

  Dar am ales și produse cu foarte mult marketing în spate precum încălzitor de biberoane de mașină pe care nu numai că am aruncat banii degeaba, chiar nu am putut să-l folosesc pentru că era total inutil. Un alt astfel de produs a mai fost un leagăm electric pentru bebeluși care ocupa jumătate dintr-o cameră și în care copilul nu a vrut să stea nici 5 minute. A durat o veșnicie până l-am montat și o altă veșnicie până am scăpat de el din casă. Îl foloseam pe post de cuier pentru haine, căci copilul urla ca din gură de șarpe când îl așezam în el.

  Despre ce produse ai cu adevărat nevoie când naști poți citi și în Cartea bebelușului. 

  Produse ce mi-au făcut viața mai ușoară

  Există și o categorie de produse pe care le-aș recomanda cu mâna pe inimă:

  Cădița cu suport și înălțător a fost un adevărat miracol. În primul rând că așezam bebelușul acolo și stătea pe suport ca într-un pătuț, iar eu puteam să-l spăl ușor, mai apoi că avea un înălțător și nu trebuia să stau aplecată.

  Videofonul. Încă îl mai folosesc. Pentru că eram o mamă speriată de bombe și pentru că sunt obișnuită să am eu tot controlul, mi s-a părut incredibil că puteam lucra/găti sau avea orice activitate în orice altă cameră din casă și puteam să-mi văd și să-mi aud copilul. Și acum, când dormim în deplasare, am videofonul cu mine ca să nu fie nevoie să mă culc o dată cu copiii.

  Robotul de bucătărie. Unele magazine pentru copii vând niște mici mașinării, mini roboți de bucătărie pentru prepararea hranei bebelușului. Acestea au funcție de decongelare, de gătire la abur și de blender. Altele au și alte funcții, dar al meu atâta avea, era de dimensiuni reduse și l-am folosit până la epuizare. Nici acum nu s-a stricat. L-am luat și în vacanță căci bebelușul avea 6 luni, începuse diversificarea și ne-am văzut astfel de program.

  Căruciorul sport a fost probabil cel mai bun obiect. Posibil am avut eu noroc de un produs excelent, cu o greutate foarte mică și extrem de ușor de manevrat. Îl deschideam și îl închideam cu o mână și mă urcam imediat în tramvai cu copilul într-o mână și căruciorul în cealaltă.

  Și produsul minune, util și pentru mine și pentru copil, a fost salteluța de activități pe care am început să o folosesc încă de când copilul avea mai puțin de o lună. Ar fi putut să stea și o oră acolo să se uite la jucării, uneori chiar adormea, căci o așezam pe pat și locul era moale și călduț.

  Tu ce produse ai caracteriza indispensabile, căci orice sugestie va fi de ajutor viitoarelor mame?

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa