Pledoarie pentru odihna mamelor

Mihaela Manea

Timp de 8 ani, de când am devenit mamă pentru prima oară și până să citesc articolele Ariannei Huffington, somnul nu a fost pe lista mea de prioritați. Lista activităților zilnice era lungă și orice aș fi făcut, simțeam că nu îmi ajunge timpul. Astfel, am ajuns să fiu din ce în ce mai obosită și mai neproductivă, mai nervoasă și mai puțin răbdătoare cu cei mici. Mamele nu dorm, asa credeam până de curând, nici nu bănuiam ce putere are asupra unei mame obosite un somn de noapte bun!

În cadrul unei Conferinte TED, Arianna Huffington povesteste: „Acum doi ani şi jumătate am leşinat din cauza epuizării. M-am lovit cu capul de birou, mi-am fracturat pometele, am avut cinci copci la ochiul drept. Şi am început călătoria redescoperirii valorii somnului. Şi în cursul acesteia am studiat, m-am întâlnit cu medici, oameni de ştiinţă, şi mă aflu aici ca să vă spun că drumul spre o viaţă mai productivă, mai inspirată şi mai plină de bucurii este dormitul suficient.” Este un exemplu șocant însă pentru mine, a avut impactul droit. Să acord importanță somnului și odihnei a reprezentat descoperirea unei puteri magice. Acum, când sunt coplesită și simt ca nu mai am energie și incep să-mi pierd răbdarea, iau o pauză, oricât de scurtă. Dacă am posibilitatea – dorm, mai ales în weekend, când nu trebuie să ne trezim de dimineată pentru a merge la muncă, respectiv copiii la școală.

Pledoarie pentru odihna mamelor

Să dorm mai mult m-a ajutat nu doar să am mai multă eficientă ci și să fac față cu mai multă bucurie provocărilor. Fiecare mamă poate avea o viață mai bună domnind suficient. Nu ai cum să îți iubești copilul la capacitate maximă dacă ești obosită și epuizată, dimpotrivă.

Vă las cu indemnul Ariannei Huffington, acela “să vă închideţi ochii şi să descoperiţi ideile măreţe care stau înăuntrul nostru, să vă închideti motoarele și să descoperiti puterea somnului.”

Si daca și tie, să dormi mai mult, îți va aduce mai multă bucurie și eficiență, nu uita să le povestești si prietenilor tăi și altor mame despre puterea magică a somnului!

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa