Plasture cu eucalipt pentru nopți ușoare

Cristina Călin, redactor

De când mă știu am avut probleme cu nasul. Nu există anotimp în care să pot respira normal, fără dureri de cap de la sinuzită, fără să am prin buzunare șomoioage de șervețele, picături de nas și tot felul de pastile prin geantă. Singura amintire pe care o am de la 8 ani îi are în centrul ei pe părinții mei, în spatele gardului de la un spital din București, cu o carte în care ascunseseră o ciocolată chinezească cu stup desenat pe ambalajul roșu, și încercau să mi-o dea printre zăbrele. Eram deja de o săptămână închisă acolo, luptându-mă cu moldaminul și cu singurătatea. Cam așa a fost copilăria mea. Cu nasul înfundat.

Diferența între alergie și răceală. Cum îţi dai seama ce are copilul, în funcţie de mucozităţi

Acum, mamă și eu de doi copii dornici să stea cât mai mult pe-afară, fie vară, fie iarnă, am rămas cu oroarea de muci. Când aud un fonfăit mi-aduc aminte de chinurile prin care am trecut și am căutat de-a lungul timpului soluții ca să nu ajungem la măsuri extreme. Sunt convinsă că nu medicamentele sunt soluția, ci că mai degrabă prevenția ne va ajuta. Din programul meu de eliminare a coșmarurilor fac parte în primul rând alimentația sănătoasă și evitarea înfofolirii. Numai că nu îmi iese mereu pasiența și sunt mereu atentă la ce apare nou pe piață și ne-ar putea ajuta.

Un plasture cu eucalipt luptă cu nasul înfundat

Ca orice mamă, când mă întâlnesc cu prietenele mele, discutăm ce discutăm despre chestii de adulți și tot la copii ajungem. E inevitabil, am renunțat de ceva vreme să mai luptăm contra curentului. Iarna, vedetele incontestabile ale discuțiilor noastre sunt mucii. Toți copiii noștri au la un moment dat și, dacă ziua mai reușim să le facem fața, noaptea devine un adevărat examen al răbdării pentru întreaga familie. Toți știm că dacă un copil nu doarme, toată casa e în picioare. Și cum ne plângeam noi așa și făceam un concurs ah-hoc ”Cine are cel mai mucos copil?” apare și relaxata grupului. Nu se-nscrie în competiție, zice că a găsit soluția să doarmă toată lumea noaptea. Măi să fie! Plasture cu eucalipt!

Acest articol conține plasare de produse

Ce să faci şi ce nu când copilul a răcit

respiranContrariată, în drum spre casă am cumpărat două cutii cu plasturi cu eucalipt, ca să am. Sunt 3 plasturi în fiecare cutie. Am zis că dacă sunt buni și pentru copii și pentru adulți, să avem în casă. Și nici nu sunt scumpi, așa că nu aveam după ce să plâng dacă nu funcționa. Am ajuns acasă și, după scurtul ritual de 3 ore care constă în lupta pentru intrat în baie, lupta pentru ieșit din baie, alergat prin casă în timp ce mă chinui să îi îmbrac în pijamale, băut apă de 10 ori, verificat dacă dorm toți ursuleții, mers de cel puțin 3 ori la baie, strigat tata să ne pupe și el de două ori, verificat ghiozdan că parcă a uitat să-și pună caietul de matematică, le-am spus că am o surpriză pentru ei. Azi ne punem insigne în piept ca să respirăm ușor la noapte. Fiecare a primit pe bluza de pijama, pe partea de sus a acesteia, câte un plasture cu eucalipt Respiran.

Toată camera mirosea a eucalipt și camfor, așa că eram sigură că vaporii ajung și la nasul înfundat al piticilor. M-am gândit că dacă nu funcționează pentru decongestionarea căilor respiratorii, măcar e un bun odorizant de cameră. Oricum, am citit pe etichetă că nu are în compoziție decât eucalipt și camfor, fără alte substanțe, așa că nu mi-am pus mari probleme. De aceea, este recomandat tuturor adulților și copiilor cu vârsta peste 2 ani, pentru că este considerat sigur.

Trei metode naturale pentru a-ți ușura respirația când ești răcit

Fiecare având plasturele propriu amplasat pe pijama, ne-am luat poziția de somn și am așteptat să vedem când ne mai trezim să punem niște ser fiziologic sau apă de mare, să suflăm nasul ca în ultimele 4-5 nopți. La 6 când a sunat ceasul piticimea dormea neîntoarsă, respirând așa cum trebuie.

Ah! De-ar fi existat Respiran și pe vremea mea! Mâncam ciocolata chinezească acasă, nu dată printre gratii!

Nasul înfundat la bebeluşi şi copii. Când să ne îngrijorăm?

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa