Nume de copii la modă în 2018

Ramona Dinescu

Când vine vorba de nume de copii, fiecare cuplu de viitori părinți caută zile, poate chiar săptămâni și luni cele mai potrivite variante pentru copilul ce urmează să se nască. Dar care sunt tendințele pentru 2018?

Fiecare dintre noi a avut o misiune grea atunci când a ales numele copilului său. Îmi amintesc chinurile prin care am trecut, ba că-mi plăceau prea multe din care trebuia să aleg unul singur, ba nici unul nu mi se părea suficient de vocal pentru copilul meu. Îmi imaginez că fiecare a avut aceleași zbateri și îmi imaginez că cei care vor fi părinți, vor face la fel.

Pentru copiii născuți în 2018, există deja o listă a numelor aflate în tendințe. Căci tendințele sunt făcute ca să te orientezi după ele. Degeaba mi-ar plăcea mie ca pe fiica mea să o cheme Ileana, dacă nu este un nume în tendințe. Recunosc că mi-ar plăcea să nu mai fie încă 3 Ilene în parc, dar mă tem să nu fie un nume prea vechi, prea de la țară și că vor râde colegii ei de ea. Nu a trebuit să aleg nume de fată, ci de două ori nume de băiat, așa că a fost puțin plictisitor și redundant.

Un nume potrivit trebuie să sune bine în combinație cu numele de familie, trebuie să fie ușor de pronunțat și de înțeles de către toată lumea (credeți-mă că numele meu de familie este unguresc și de fiecare dată când trebuie să-l spun, mai ales în fața unor autorități publice, prefer să scot buletinul) și trebuie să fie la modă. În plus de acestea, eu personal, am încercat să-mi imaginez cum se vor mulțumi ei, când vor fi mari, cu numele lor. Nu trebuie să le iubească, dar măcar să nu-i deranjeze.

Ce nume de copii se poartă în 2018?

Înainte de toate, trebuie să știți că nu mai sunt la modă David, Luca sau Matei, Alexia, Sofia și Yarina. Dacă mergi în parcuri printre copii de 3-7 ani, vei auzi de extrem de multe ori aceste nume. Parcă părinții de acum 5-10 ani au fost total lipsiți de inspirație. Așa cum acum 10 ani erau pline grădinițele de Maria și Vlad, de Smaranda și Achim, Maya, Mara sau Alexandru, nume vechi, tradiționale readuse în modă și folosite excesiv.

În materie de nume, anul 2018 se pare că-și păstrează tendința numelor împrumutate din alte limbi sau reinventate.

Nume de fete: Ada,

Amara,

Arabella,

Arya,

Aurora,

Ava,

Amelia,

Alice,

Ecaterina,

Ela,

Mila,

Matilda,

Nora,

Stela,

Olivia,

Luna,

Emma.

Nume de băieți:

Adam,

Felix,

Kai,

Lucas,

Daniel,

Oliver,

Teodor,

Jacob,

Leo,

Oscar,

Max,

Samir,

Sebastian,

Emilian,

Milan,

Carol.

Dacă e să mă întrebați pe mine, în tendințe sunt acele nume care vă plac și care credeți că se vor potrivi cu personalitatea copilului vostru. Eu cred că noi, părinții, avem un simț aparte atunci când alegem numele, căci copiilor li se vor potrivi ca o mănușă. Nu știm însă dacă le vor plăcea. Dar eu nu-mi amintesc ca mie să nu-mi fi plăcut vreodată numele meu sau să-mi fi dorit să mă cheme altfel, la fel cum nu-mi amintesc ca cineva din cercul meu să fi avut această problemă. Așadar, alegerea este la voi!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa