articol susținut de

Cum îți faci bebelușul să simtă iubirea și confortul atunci când ți se cuibărește în brațe (P)

Theodora Fintescu, redactor

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă oare în creierul și inima ta atunci când, privindu-ți bebelușul, te cuprinde un sentiment nemaîntîlnit, de bucurie infinită, și-ți simți sufletul inundat de iubire? Și ce te face să simți nevoia de a-l ține ca în puf, de a-i crea un mediu în care tot ce îl atinge să fie moale, natural, pufos?

Simți asta în nopțile târzii în care te surprinzi privindu-l și nu-ți vine să crezi că e al tău, în diminețile în care te trezește cu un deget în ochi dar cu un zâmbet pe față care te topește, în clipele în care adoarme cu capul pe umărul tău și-i simți respirația caldă, în cele în care suspină ținându-te de mână și nu-ți vine să-i dai drumul vreodată, în cele în care te privește în ochi de parcă nimeni și nimic nu mai există pe lume în acel moment.

Relația puternică părinte-copil începe în brațe

Prea plinul acesta de iubire este un adevărat tratament, atât pentru părinți, cât și pentru copil, pentru că astfel de momente aduc în creierele amândurora un plus de oxitocină, hormonul dragostei. Cu cât momentele de conexiune părinte- copil sunt mai intense, cu atât creierul produce mai multă oxitocină. Pentru părinți, dincolo de bucuria experimentării unei astfel de stări, beneficiile emoționale sunt semnificative: scade riscul depresiei postpartum și cel al anxietății, generate de noul statut, de părinte. Pe termen lung, și relația cu copilul va fi mai puternică dacă în perioada bebelușiei v-ați bucurat de aceste momente de tandrețe și intimitate.

Dă-ți voie să savurezi aceste momente! Sunt unice!

Părinții care au depășit deja acea etapă și au acum copii mari îți dau seama, privind în urmă, că acele prime luni cu bebelușul sunt un privilegiu care trebuie tratat ca atare. Niciodată în viață copilul nu te va privi cu atâta candoare ca în acea perioadă. Niciodată nu va fi atât de absorbit de tine și tu de el. Și da, tu, ca părinte, niciodată în viață nu te vei mai scălda într-o astfel de iubire în relația cu același copil. Oricât de obosită/ obosit ai fi, oricâte gânduri și temeri îți gonesc prin minte și prin suflet, dă-ți voie să savurezi din plin momentele în care bebelușul ți se cuibărește în brațe!

Sănătatea emoțională, strâns legată de iubirea arătată de părinți

Pentru cel mic, afecțiunea primită în primele luni în brațele părinților este un prim pas pentru o dezvoltare sănătoasă imediată și pe termen lung. Să nu uităm că primele lui luni de viață sunt considerate cel de-al patrulea trimestru de sarcină, când copilul face tranziția de la mediul sigur, confortabil, din uter, la cel exterior. Faptul că stă cuibărit în brațele părinților îl ajută să se simtă protejat și să gestioneze natural această tranziție.

Nu e de mirare că părinții știu, instinctiv, că în acele momente copilul are nevoie să stea într-un mediu liniștit, să i se vorbească și să să fie atins cu blândețe, să fie îmbrăcat în haine naturale, plăcute pe piele și care să-i mențină o temperatură optimă a corpului.

Există studii care arată o legătură clară între sănătatea emoțională a unui om și modul în care a fost îngrijnit și iubit în primele luni de viață. Un copil crescut cu grijă și dragoste va fi un adult empatic, capabil de legături emoționale de calitate, va ști să ofere și să primească dragoste și, la rândul lui, va transmite mai departe, propriilor copii, tandrețea, grija și iubirea în cea mai frumoasă formă a ei.

Să fii părinte înseamnă să experimentezi dragostea cu o intensitate uimitoare. C&A este alături de noii părinți, pentru a-i ajuta de-a lungul acestei minunate experiențe, cu ajutorul articolelor esențiale pentru bebeluși. Colecția pentru bebeluși este potrivită pentru toate etapele de creștere și este realizată din materiale confortabile și rezistente, din bumbac 100%. Multe din articole sunt disponibile în seturi economice și compleuri, în mărimi de la 56 la 98. În imaginile de mai jos, aveți câteva dintre produsele disponibile. Toată colecția pentru bebeluși o puteti găsi în online shop C&A AICI.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa