Ritualuri noi în munca și școala de acasă: cafeaua și printul de dimineață

Theodora Fintescu, redactor
Munca și școala de acasă, aproape imposibile fără o imprimantă de încredere.

Până să vină izolarea care ne-a încuiat în casă, fiecare membru al familiei mergea la serviciul lui, de la 9 la 18, zilnic. Adulții, la joburile lor de adulți, iar copiii, la școală, respectiv grădiniță. Seara și în weekend încercam să uităm de muncă și să ne bucurăm că suntem împreună, jucându-ne și plimbându-ne. De când cu virusul care ne-a limitat ieșirile, ritualurile familiei s-au schimbat radical, iar serviciile noastre, ale tuturor, s-au mutat acasă. Fiecare și-a instalat biroul pe unde a putut. La noi, tatăl e în dormitorul matrimonial, mama în sufragerie, iar copiii, chiar dacă au măsuțele de lucru în camerele lor, peste tot prin casă. Că așa e la 5 și 7 ani, ai treabă tot timpul, peste tot.

Acest articol conține recomandare de produs.

Ne-a luat două- trei săptămâni să ne obișnuim cu noua rutină, să organizăm și să reorganizăm spațiile de lucru, să discutăm și să negociem reguli privind serviciul, școala și grădinița online. Dimineața, în principiu, funcționăm aproape perfect, pentru că toată lumea este odihnită și relaxată. Spiritele se încing mai târziu, ca în orice casă cu copii, dar la primele ore ale zilei totul merge strună: după micul dejun, fiecare se instalează la biroul lui și începe activitatea online. Cel mic – o oră de joacă și activități cu colegii și educatoarea, cel mare – 2-4 ore de lecții și joacă online. În jur de ora 12.00, ne dăm întâlnire în locul care a devenit, mai nou, punctul zero al casei: în fața imprimantei.

Dacă până acum, interacționam cu imprimanta doar pentru a o șterge de praf sâmbăta, când făceam curățenie, mai nou a devenit cel mai important aparat din casă. Lasă aspiratorul, aparatul de cafea sau mașina de făcut pâine! Imprimanta e în capul listei, o folosim la capacitate maximă și efectiv nu văd cum ne-am descurca fără ea, căci comanda Imprimare, dată de pe trei dispozitive din casă (laptop, tabletă, telefon), a devenit la fel de naturală ca apăsarea butonului pentru cafea.

Imprimăm de toate, pentru toți

Copilul cel mare are teme pe care le poate rezolva direct pe tabletă, în aplicația pe care o folosește pentru școală, și teme care se pot rezolva exclusiv pe hârtie, cu sarcini care trebuie imprimate, rezolvate, fotografiate și trimise pentru corectare învățătoarei. Cel mic, după întâlnirea zilnică online, primește sarcini tematice și fișe de lucru care trebuie imprimate, completate și trimise educatoarei, iar a doua zi sunt discutate. Așadar, ce imprimăm zilnic? De toate! Rapoarte, grafice, rețete pentru cei mari, orarul săptămânal, fișe, teme, desene, labirinturi, rebusuri, calcule matematice, instrucțiuni pentru experimente, imagini de colorat, etichete pentru diverse proiecte etc- pentru cei mici.

Am căutat un partener de cursă lungă

În aceste condiții, nu e de mirare că vechea imprimantă a familiei ne-a părăsit după nici o săptămână de utilizare intensă. Avea o vârstă, scârțâia din toate încheieturile, așa că nu ne-am supărat când, într-o bună zi, a refuzat pur și simplu să ne mai servească. După o zi de documentare serioasă, făcută de soțul meu, expert în tot ceea ce presupune aparatura din casă, am ales o altă imprimantă, care să facă față nevoilor noastre zilnice, pe termen lung, pentru că ne-am asumat deja că vom menține această formulă de lucru cât o mai fi nevoie de acum înainte. Prin urmare, pe lânga lista lungă de caracteristici tehnice, ne-am dorit un aparat cu garanție lungă, în care să investim fără regrete.

Caracteristicile imprimantei care ne ajută să muncim și să învățăm de acasă

Pe lista scurtă, din care am și ales în cele din urmă, s-au aflat produse Canon din gamele I-SENSYS, MAXIFY și Pixma G, care în această perioadă beneficiază de garanție extinsă, de 3 ani. Sigur, nu ne propunem nici să muncim și nici să învățăm atât de mult de acasă, însă garanția extinsă ne conferă încredere în produs și siguranța că am ales ce trebuie. Cu un click pe link poți afla dacă oferta e potrivită și pentru tine. De reținut este faptul că această garanție se acordă produselor din cele trei game până în data de 31.12.2020 .  

Imprimanta Canon este elegantă și silențioasă. Poate imprima și alb-negru, și color

Pe lângă acest avantaj al garanției, iată ce ne-am dorit noi de la noua imprimantă:

Imprimarea wireless, unul dintre avantajele pe care ni le-am dorit de la noua imprimantă.
  • Posibilitatea de imprimare de pe smartphone, tabletă și cloud, dat fiind faptul că  documentele de la școală, grădiniță și serviciu sunt stocate sau trimise în tot felul de formate, pe care le accesăm de pe tot felul de dispozitive.
  • Posibilitate de imprimare prin wifi, fără cablu, care ne permite să accesăm imprimanta de la distanță și să ne deplasăm doar pentru a ridica hârtiile.
  • Consum redus de energie, dat fiind faptul că o folosim atât de mult.
  • Viteză ridicată de imprimare, care să ne permită să ne apucăm repede de treabă și să nu pierdem timp în fața aparatului.
  • Culori vii și text clar, care să reziste la sublinieri cu markerul și să rămână vizibile după colorare.
  • Imprimare monocrom și color, utilă mai ales pentru proiectele artistice ale copiilor.
  • Sistem facil de înlocuire a cartușului.
  • Imprimare față-verso, pentru a limita consumul de hârtie. Oricum, din grijă pentru natură, copiii reciclează, în diverse proiecte, toată hârtia folosită în casă.
  • Design elegant și model silențios – acestea sunt caracteristici care nu s-au aflat pe lista de priorități a soțului, dar la care am ținut eu, din motive pe care le înțelege orice femeie și, mai ales, orice mamă.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa