Idei de Halloween! Cum se desfășoară petrecerile de Halloween cu cei doi băieți ai mei

Ramona Dinescu
petrecere costumatie copii

În multe grădinițe, școli și case de români se sărbătorește Holloween. Știu, nu e sărbătoarea noastră, însă copiilor le place și, de dragul lor, nu ar strica puțină magie de groază în casă.

Până să am copii, nu am înțeles niciodată de ce alți oameni, în afară de americani se agită de Halloween. Dar nici nu mi-a păsat de ei. De când copiii mei au crescut și au prins gustul pentru astfel de sărbători, mai ales că sunt băieți și tot ce este cu fantome și povești de groază le captează interesul, mi-am luat puțin indiferența de pe ochi și m-am aplecat către ei pentru a le satisface această plăcere.

Inițial au auzit de Halloween la grădiniță și au venit acasă cerând să facem și noi petrecere.

Ce petrecere? Ce costume? Să mergem după bomboane prin vecini așa cum am văzut în filmele americane? Nu. De fapt, pe ei i-au mulțumit câteva decorațiuni cu tematică de Halloween, la care am lucrat împreună (lucru ce ajută la dezvoltarea imaginației și îndemânării), un dovleac sculptat și câteva prăjituri de groază. Mi-a luat mult să înțeleg că asta își doreau, dar de la acest punct încolo, lucrurile au mers de la sine în direcția cea bună.

Decorațiuni de Halloween

Mamelor de băieți, în special, trebuie să știți că o costumație nu va fi de ajuns să le satisfacă pofta de groază pe care o frământă în ei. Așa că niște decorațiuni vă vor scoate din bucluc.

În primul an de party de Halloween, m-am gândit că sigur americanii aceștia împărtășesc lumii întregi modul în care își decorează casele. Sigur, nu trebuie să cheltuiești averi pe decorațiuni, căci sigur le pot face și singură acasă. Chiar așa e. Am intrat pe Youtube și am găsit milioane. Am pierdut ceva vreme alegându-le pe cele mai ușor de făcut și potrivite vârstei copiilor de 3-6 ani. Acestea au fost alegerile mele:

https://www.youtube.com/watch?v=N29mcqHpNKo

Nu ai nevoie decât de hârtie colorată, lipici, ochișori de plastic, borcane, feșe medicinale și foarte puțină îndemânare. În plus, eu le-am așezat într-o cutie la final și le scot deja de vreo doi ani pentru reutilizare.

Gustările de Holloween

Pentru că nici o petrecere nu e completă fără gustări, din nou Youtube a fost inspirația mea. Sunt nenumărate idei, însă, tipic americănești, par cele mai nesănătoase variante de gustări din lume. Știu că o dată pe an e Halloween și că nu ar fi pățit nimic dacă ar fi gustat acele dulciuri, însă, am preferat să nu le deschid cutia pandorei. Așa că am ornat câteva ouă fierte cu fâșii de măsline tăiate, asemenea unor păianjeni și am ales ca la desert să pregătesc degete de vrăjitoare.

Găsiți rețeta aici:

După toate aceste pregătiri, vă mai rămâne să vă costumați. Aici, nu vă mai pot da sugestii, căci depinde foarte mult de ce costumații aveți deja, dar și de imaginația voastră. Atât vă spun că, de fiecare dată, m-am costumat împreună cu copiii. Odată am fost pirat, altădată fantomă (știu, lipsită de imaginație total), iar altă dată am fost zombi (pentru asta nu am avut nevoie decât de machiaj, căci eram oricum extrem de obosită și mă prindea bine materialul clientului).

Iar dacă mai invitați și câțiva prieteni de-ai copiilor, va fi o petrecere în toată regula. La noi, prima dată s-a încheiat cu „A fost cea mai frumoasă zi din viața mea!”. Cum? Păi eu credeam că o să fie înfricoșătoare J.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa