Băiețelul meu, copil harnic care își ocupă timpul în mod util

Theodora Fintescu, redactor
Sun mândră de micul erou al gospodăriei mele. Sper să fie la fel de hărnicuț și când se va muta la casa lui.

De când a venit primăvara, nu mi-au înflorit doar florile din curte, ci și copilul mai mic. La 5 ani ai săi, s-a trezit, peste noapte, mare gospodar. Ce să mai zic? Copil harnic! Nu știm cu cine seamănă, pentru că noi, părinții, suntem persoane destul de comode, care preferă să stea cu o carte în mână sau să vadă un film în loc să facă treabă prin gospodărie. 

Ăsta micu, Mihai, însă, parcă nu e rudă cu noi. Dacă ar fi după el, și-ar petrece zilele cu soare trebăluind nonstop în grădină. Curtea noastră are o zonă mică unde am plantat niște flori,  alături avem câțiva copăcei fructiferi, multă iarbă și un gard viu între noi și vecini. Teoretic, toate acestea se întrețin foarte ușor, motiv pentru care noi, adulții, nu ne dăm peste cap să le bibilim.

Piticul însă, cât e ziua de lungă, tunde tufișurile cu o foarfecă adevărată, care e cam cât un sfert din el, apoi ia grebla și adună în grămăjoare tot ce a tuns și, cu camioanele de plastic, trasportă încărcătura lângă tomberon.Tot cu grebla adună toate mizeriile pe care le mai aduce vântul prin curte și toate pliantele pe care le sfâșie și împrăștie cățelul. Apoi trece la flori, unde curăță piatra decorativă, o aranjează în diverse modele și înfige crenguțe în pământ pe care sprijină florile prea îndoite.

Copil harnic care iubește natura

Pentru că nu ajunge până în partea de sus a gardului, îl pune pe taică-su să-i monteze scara și să o mute când a terminat câte o porțiune. Noroc că vecinii au simțul umorului și nu sună la Protecția Copilului vâzând un copil de cinci ani, cocoțat pe scară (o scară dublă, stabilă), cu o foarfecă serioasă în mâini (pe care, repet, o mânuiește foarte bine). Ca un adevărat gospodar, seara nu intră în casă până nu strânge toate sculele și le pune la locul lor, iar înainte de a pleca ne cheamă să-i admirăm munca.

În unul din colțurile grădinii a decis singur, weekendul trecut, să pună flori. L-a întrebat pe tatăl lui cum se face, pas cu pas, și s-a apucat  să pregătească locul ca un adevărat specialist. L-am lăsat să aleagă singur, de pe internet, semințele pe care să le planteze, le-am comandat, iar zilele următoare le va planta. Sper să nu-i scadă entuziasmul și să le îngrijească așa cum trebuie, să le ude singur și să smulgă buruienile când o fi nevoie. Și mai sper să rămână la fel de entuziasmat și dedicat când o fi mare, că tare bine prinde hărnicia la casa omului.

Povestea face parte din campania ”Copilul meu supererou” susținută de Disney Junior și este câștigătoarea unui kit promoțional Disney Junior.

Din data de 23 martie, începând cu ora 10.00, la Disney Junior va începe un program special ”Luna Supereroilor” care cuprinde  Eroi în Pijama, TOTS și Marvel Superheros Adventures. Tot din 23 martie, cei mici pot urmări episoade noi din TOTS de luni până vineri la 17:30.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa