Fericirea într-un coș de picnic

Cristina Călin, redactor
coș de picnic

Nu credeam că fericirea poate sta într-un coș de picnic. Dar să vă explic! M-am uita la prognoză și am văzut că vor fi 25°C. În sfârșit putem să ieșim cu toții afară, în aer liber! Ne putem bucura de soare, de natură împreună cu familia și prietenii.

Căutând idei de petrecut timpul în aer liber mi-am adus aminte de cel mai frumos picnic la care am participat. Eram la Paris cu domnul meu și niște prieteni români ne-au invitat la picnic pe pajiștea din fața Turnului Eiffel. Acum, eu tânără și neumblată prin lume, mă întrebam cum ne lasă să stăm pe iarbă (știți că la noi era mania de a nu călca iarba) și mai ales cum facem grătar acolo?! În mintea mea, picnic era sinonim cu grătar, era legate indisolubil. Dar ne-am lăsat pe mâna lor. Veneau direct de la birou, iar cumpărăturile le făcuseră în drum spre locul de întâlnire. Totul simplu, fără pretenții! O păturică, câteva alimente, o sticlă de vină și 4 pahare de plastic.

Cu gândul la picnicul parizian, am hotărât să le arătăm și copiilor și o altă variantă de a lua masa în oraș la iarbă verde. Fii-mea evident că vrut să scrie și ea câteva rânduri din scenariu așa că a zis că ea fără coș de picnic cum a văzut ea în filme nu merge, că n-are farmec. Visa la unul cu capac, îmbrăcat pe margini cu material vesel. Cum nici mie nu mi-a displăcut ideea am căutat și chiar am găsit ceea ce căutam. Am ales unul destul de încăpător pentru că aveam de gând să stăm o zi întreagă și era clar că lista de cumpărături va fi destul de lungă. Și dacă tot aveam un coș nou de picnic de la Fabulous Baskets, și-a dorit unul asemănător și pentru noua ei bicicletă.

Totul într-un coș de picnic

Am ales pentru picnic un parc din apropierea Bucureștiului unde mergem destul de des. Pe lângă faptul că este foarte curat, există și posibilitatea de închiria biciclete și are și câteva locuri de joacă destul de drăguțe și bine echipate. În amintirea acelui picnic perfect am trecut pe la magazin să ne aprovizionăm pentru picnic. Am ales câteva sortimente de brânzeturi, legume, pateu de ficat de gâscă, niște mezeluri mai sofisticate, două avocado. De-acasă am luat câteva ouă fierte, chifteluțe de curcan făcute la cuptor și setul de veselă și tacâmuri speciale pentru picnic. Le-am așezat pe toate în coș, împreună cu fața de masă și o pătură și la 9 dimineața eram pe iarbă, bucurându-ne de razele blânde ale soarelui.

Ziua a trecut prea repede. Copiii au alergat cu bicicletele și trotinetele pe aleile parcului, iar noi ne-am relaxat pur și simplu, stând. La un moment dat am jucat toți 4 volei și fotbal, iar piticul a adormit vreo oră răpus de atâta consum de energie.

Martor la ziua noastră perfectă a fost noul nostru coș de picnic. Acum pot să spun că am în minte o altă zi perfectă petrecută în aer liber. Și da, fii-mea avea dreptate. Cu coșulețul lângă noi am fost chiar ca-n filme. Ca-n filmele alea bune.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa