Vocea ta. Deștepții răcesc vara, dar se tratează repede

Cristina Călin, redactor-șef
Deștepții răcesc vara

Știți vorba populară care spune că numai deștepții răcesc vara? Pentru sănătatea mea mentală prefer să o cred. Cât a fost iarna de lungă și, din nefericire, a depășit limita suportabilității mele de multe ori, niciun membru al familiei nostre nu a avut nici măcar un muc. Indiferent cât am stat pe-afară, câtă înghețată am mâncat (da, copiii noștri mănâncă și iarna înghețată când vor ei) nu am răcit deloc.

Topul remediilor care te feresc de răceală

Acest articol conține și prezentare de produs

Ei bine, când s-a făcut un pic mai cald, am început cu niște strănuturi, de ne tot gândeam câte chefuri avem în program de nu ne mai oprim. Nu era semn de petrecere, ci, s-a dovedit mai târziu că invitația era la medicul de familie și drumul la farmacie.

După strănuturi au apărut timid ce e drept mucii, apoi a venit și-un pic de tuse și la orizont se întrevedeau durerile de cap. Cum suntem mari fani ai statutului în aer liber am vrut să scăpăm cât se poate de repede de răceala ce ne bătea la ușă și împingea de ea să ne intre în casă. Am pus noi lanțul, dar părea că vine în forță. Doamna doctor ne-a recomandat în primul rând să ne hidratăm și să mâncăm cât se poate de sănătos. Cu atâtea fructe și legume nu aveam cum să nu ne primit doza zilnică de vitamine și minerale. Totuși, simțeam că avem nevoie de-un ajutor ca să fim cu-n pas înaintea bolii, mai ales că atât noi, cât și copiii aveam deja nasul înfundat. Soluția dată de medic a fost tocmai pe placul copiilor: niște drajeuri pe care trebuie să le sugem ca pe bomboane. Când au auzit piticii de așa salvare au fost primii care au cerut să oprim la farmacie.

Remediu pentru când deștepții răcesc vara

Eu ca o mamă cu experiență ce mă aflu am cerut și câteva detalii suplimentare. Forma de prezentare și administrare suna bine, dar avem nevoie să îmi spună și ce fac ele. Să o luăm metodic: Proposept M, căci despre ele este vorba au o puternică acțiune antioxidantă și au rolul de a decongestiona căile respiratorii și de a elimina disconfortul cauzat de durerile în gât. Cum fac acest lucru? Simplu! Cu ajutorul substanțelor active: tinctură de propolis, ulei esențial de mentă, ulei esențial de eucalipt, ulei esențial de pin, ulei esențial de busuioc, albastru de metilen. Cât am mai citit și eu în viața mea, mi-am dat seama că substanțele acestea sunt ce ne trebuie și că ar fi mult mai complicat să le administrez eu separat. Așa oamenii ăștia de-au făcut drajeurile știu eu care-i treaba și cu concentrațiile și cu administrarea pentru fiecare vârstă în parte. Noi, adulții, trebuie să luăm câte 3 pe zi, ăștia mici, peste 6 ani, 1-2 pe zi (spre supărarea lor, că ar fi vrut să fie invers).

Una peste alta, am luat Proposept M și am făcut ce ne-a spus doamna doctor și acum suntem la piscină! Așa că deștepții răcesc vara, dar știu ce să facă pentru a le trece repede.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa