Cum scăpați de mâini și picioare reci

Cristina Călin, redactor
Cum scăpați de mâini și picioare reci

Iulie. 40°C. Mă pun în pat lângă soțul meu. Potrivit obiceiului ce dăinuiește în căsnicia noastră din cele mai vechi timpuri, am pus un picior peste piciorul lui. A sărit ca ars. Am crezut că a pățit ceva, mai ales că striga ”E rece! E rece!”.

Ce era rece? Ei bine, piciorul meu. De la o vreme, indiferent de vreme, și mâinile și picioarele-mi sunt atât de reci, de vinete și pielea din zona lor translucidă de zici că trăiesc la Polul Nord. La început am purtat șoșețele flaușate oriunde eram. Cu mănuși nu am încercat vara, pentru că nu îmi place, totuși, să atrag atât de mult atenția asupra mea. Am crezut că trece, că e o perioadă, din cauza oboselii sau a stresului. Apoi, nici nu am mai dat importanță, prinsă cu strategia de organizat copiii peste vacanță. Ăștia mici mă mai tachinau din când în când că sunt ”mama șerpoaică”, mă mai rugau să le fac masaj când afară era caniculă ca să se răcorească. Făceam și eu haz de necaz cu ei.
Doar seara când mă băgam în pat simțeam cum fiori reci apar pe la încheieturile mâinilor și ale picioarelor. Numai că eram atât de obosită că nici nu mai conta și uitam repede.

După câteva luni, am luat decizia de a merge, totuși, la un medic. Pentru că această situație poate părea din cauza mai multor boli, a trebuit să fac o serie de analize. Anemia putea fi una dintre cauze, dar am eliminat-o repede, la fel și diabetul, și hipotiroidismul, și deficiența de vitamina B 12. Următorul pas a fost să merg la un cardiolog pentru a vedea dacă arterele mele sunt în regulă, dacă inima funcționează bine. Din fericire și ele sunt în regulă.

Mâini și picioare reci? Cum mi-am schimbat modul de viață

Atunci, văzând că nu este nimic clinic, am început să schimb câte ceva în modul meu de viață. Era clar că stresul zilnic și oboseala acționau asupra modului de funcționare a organismului și îmi dădeau un semnal că ceva nu este în regulă.

Mi-am ales haine mai adecvate. Am început să port numai îmbrăcăminte din bumbac. În perioada rece, am ales să port haine în straturi, căciulă și șoșete adecvate temperaturii de afară. Chiar și prin casă am început să port papuci, lucru pe care nu îl făceam înainte.

Nu doar garderoba am schimbat-o, ci și modul în care îmi desfășor ziua. Am început să fac mult mai multă mișcare pentru a pune sângele în mișcare. Medicul mi-a spus că atunci când lucrez la birou să mă ridic cât de des pot și să merg, dacă nu pot să fac altfel. Scările au devenit cele mai bune prietene ale mele și le folosesc chiar și atunci când mă grăbesc.

Mâini și picioare reci? Ajutorul oferit de ginkgo biloba și combinațiile lui

Ce am înțeles din toată această treabă este că nu trebuie să mă mai neglijez. Poate părea o problemă minoră, însă este un semnal de alarmă al corpului. Și cum am vrut să îl ajut și mai mult am întrebat medicul și ce suplimente alimentare aș putea să iau pentru ca situația să se amelioreze. Medicul mi-a recomandat  un supliment alimentar pe bază de ginkgo biloba, zinc și magneziu. Nu doar că ajută la circulația periferică, dar îmbunătățește și memoria, prin aportul de ginkgo biloba.
În plus, zincul contribuie la funcționarea normală a funcțiilor cognitive, iar magneziul ajută la menținerea unui tonus optim.

La vreo lună după ce am făcut aceste schimbări am reușit să îmi încălzesc mâinile și picioarele, iar soțul meu nu mai simte că se bagă în pat cu un frigider. Ceea ce e benefic pentru amândoi! În plus, copiii se bucură că o mamă mult mai caldă nu doar în suflet.

GinkoPrim Max conține o formulă cu extract standardizat de Ginkgo biloba, Magneziu și Zinc. Aceste trei ingrediente au beneficii importante pentru corpul nostru.

Ginkgo biloba spirjină circulația periferică și ajută memoria, in timp ce magneziul este benefic pentru sistemul nervos și muscular. Mai mult, acesta contribuie la reducerea stării de oboseală, contribuie la funcționarea normală a funcțiilor psihice și la funcționarea normală a sistemului nervos. Zincul este un element important pentru funcționarea optimă a creierului.

Ingrediente: magneziu (150mg), ginkgo biloba (120mg), zinc (15mg). 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa