Cum o lampă de veghe a făcut lumină în viața noastră

Cristina Călin, redactor
lampă de veghe

La noi în casă nu au existat niciodată balauri, vrăjitoare, fantome sau alte ființe dintr-astea care sperie copiii. I-am lăsat acolo unde este locul lor: în povești și în filme. Nici măcar zâne nu avem în casă. Bine, fii-mea e o zână și-l mai păcălește din când în când și pe frati-su să-și pună pe el vreo rochie, dar astea nu se pun în discuție.

Pentru că nu avem ființe supranaturale în casă nici somnul nostru nu a avut de suferit. Nimănui nu-i este frică de întuneric, ba chiar e super-distractiv să ne jucăm noaptea v-ați ascunselea prin casă. Se lasă cu distracție pe cinste și amintiri care ne fac să zâmbim ori de câte ori ne revin în minte.

De curând, am făcut niște schimbări prin casă și parcă somnul le-a fugit. Noile paturi parcă le-au indus o teamă și uite așa ne-am trezit că nu mai voiau să doarmă acolo. Ba că aud sunete, ba că mișună nu știu ce crocobauri. Amândurora le umblau prin minte vietățile astea inexistente. I-am căutat prin cameră și evident că nu am găsit nimic. Dar, nu-i așa, eu ce știu eu? Ele apar când plecăm noi din dormitor. Am stat cu ei în cameră până când ..adormeam toți. După ce m-am trezit de câteva ori cu spatele anchilozat, căzută din pat, fără să știu exact unde sunt, am hotărât că trebuie să facem ceva în acest sens.

Lampă de veghe, cinste cui te-a inventat

Am scotocit internetul în lung și-n lat în căutarea unei soluții. Părinții nedormiți știu prea bine ce înseamnă ca în puținele ore în care pun capul pe pernă să stea chirciți și vai de ei ca să apere copiii de gărgăuni. Și-atunci m-a luminat, și la propriu, și la figurat, o lampă de veghe. Cum să vă zic? Parcă venise Crăciunul în mijlocul verii.

10 reguli pentru somn liniștit. Ce să faci, ce să eviți

Am căutat printre sute de modele unul care să li se pară și lor interesant. Nu voiam ceva care să lumineze toată noaptea, pentru că din tot ce citisem nu era bine pentru odihna copiilor. Îmi trebuia o lampă de veghe care să permită reglarea intensității luminii. Cel mai important criteriu a fost să arate haios ca să-i convingă pe pitici să doarmă. Cu lista asta de cerințe în cap am mai răscolit odată internetul. Până la urmă am găsit ce-am căutat și-am apărut seara cu ea acasă.

Am pus lampa de veghe pe noptiera dintre paturile lor și, după tot ritualul de seară, am activat-o. Am lăsat-o la o intensitate suficient de mare astfel încât domnișoara să poată citi. După vreo jumătate de oră când m-am dus să văd ce fac, dormeau amândoi liniștiți. Ea ținea cartea în brațe, el se pusese pe burtă și-l ținea pe ursulețul lui sub braț. Ah, ce imagine idilică!

Am schimbat modul de funcționare pentru lampa de veghe. Am activat comanda vocală, așa că dacă vreunul se trezea din somn se aprindea singură. Nu-mi rămâne să sper decât că nu vor vorbi în somn. Nu de alta, dar nu o să mai am eu putere să mai scot un sunet a doua zi.

Descoperă nouă gamă de lămpi de veghe şi ceasuri educative pentru copii de cea mai bună calitate şi la cele mai mici preţuri! Copilul tău va dormi liniştit şi confortabil toată noaptea! Lămpile de veghe îi creeză mediul potrivit pentru a avea un somn liniştit! Găseşti AICI toate modelele!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa