Crema de față pentru noapte care încetinește îmbătrânirea (P)

Cristina Călin, redactor-șef
femeie crema fata

  Era o vreme, acum mulți-mulți ani, dar dacă n-ar fi nu s-ar povesti, când ritualul meu de seară includea o serie de acțiuni menite să mă păstreze tânără o perioadă cât mai lungă de timp. Între timp, locul cremelor și al măștilor de față a fost luat de creme cu oxid de zinc pentru poponeață, de șervețele umede, de aparate de aerosoli și alte minuni ce fac mai ușoara viața unui bebeluș.

  Când am scăpat de programul intensiv de mămicie, am constatat că între timp au trecut 10 ani, iar eu mă apropii de schimbarea aia de prefix cu 4, despre care multă lume spune că doare. Acum n-o fi vreo suferință fizică, dar cred că psihicul va fi un pic pus la încercare. Revenită iarăși la mine însămi, cu copii care se spală singuri și nu mai au nevoie de asistență la fiecare pas, am purces la căutarea unor creme care să populeze dulăpiorul din baie pe care acum zace o cutie al cărei conținut a expirat înainte ca mie să-mi apară primul rid.

  Am început să-mi aduc aminte criteriile după care făceam alegerile când cumpăratul de creme era o obișnuință. Ba chiar m-am întors și la crema de noapte pe care nu o mai folosisem de ceva vreme, pentru că, fie vorba între noi mămicile, nici nu prea am mai dormit când se lăsa întunericul. Dar acum când toată lumea respectă ciclurile normale de somn, era cazul să mă întorc la bunele mele obiceiuri.

  Cum alegem crema de noapte?

  Mie îmi plac cremele care intră repede în piele dar care au o textură mai grasă. Parfumul poate să existe, dar să fie discret, atât cât să-l simtă doar cine se apropie de fața mea. Cum mămicia m-a învățat și să fiu mult mai atentă cu etichetele, cer și de la cremele de față câteva lucruri esențiale: să nu aibă parabeni, să fie non-comedogenice. Sunt destule substanțe în aer de care nu ne putem feri și cred că măcar alegerile pe care le facem conștient trebuie să fie curate.

  Acestea fiind hotărâte am intrat într-o farmacie cu gândul la crema mea de noapte. Mă și vedeam seara, după o baie singură, întinzându-mi cremă pe corp, apoi deschizând dulăpiorul meu de mamă și luând crema de noapte pe care mi-o voi întinde atent, cu buricele degetelor pe fiecare porțiune a feței și decolteului. Apoi, închid lumina la baie, o aprind pe cea de pe hol, arunc o privire în camera copiilor și merg în patul meu.
  Farmacista m-a întrerupt din visare. I-am explicat ce caut și ea mi-a recomandat o cremă nouă, care încetinește îmbătrânirea și hrănește eficient pielea chiar în timp ce noi dormim. Are acid hialuronic pur, vitamina E și extract de aloe vera. Am mirosit-o și mi-a plăcut, avea și textura potrivită, dar ce m-a convins a fost promisiunea de a alunca efectele oboselii. Numai o mamă poate să înțeleagă cât de important este acest aspect. Am luat crema de noapte anti-age HA de la Laboratoarele Fiterman.


  Seara, visul meu a devenit realitate. Și să vă mai spun un secret: mi-a plăcut ambalajul la nebunie. Mov cu câteva accente aurii. Spuneți voi: un pic de mov nu strică pentru ca răsfățul să fie complet!

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa