Punct de vedere. „Dragostea soțului se obține în fiecare zi. Oricât de obosită aș fi, am grijă să îi zâmbesc și să îi pun pe masă ceva cald”

Odată cu nașterea celui de-al doilea copil, mămica și-a propus să nu facă ceea ce a făcut la primul, când s-a neglijat pe ea, a neglijat casa și soțul.

Theodora Fintescu, redactor
reteta fericirii in familie
Fiecare familie are propria rețetă de funcționare, iar implicarea partenerilor depinde de rolurile asumate și negociate.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris cum i s-a schimbat viața după nașterea copiilor și ce modificări au apărut în relația cu soțul ei. După o perioadă de neînțelegeri, ea spune că au reușit să ajungă la un compromis, iar acum știe care este rețeta înțelegerii în familia ei. Redăm punctul de vedere al mămicii:

„Aș vrea să vă spun că abia acum, de când a apărut al doilea copil, am înțeles ce rol are o femeie în familie și ce înseamnă iubirea soțului. Când apare primul copil, viața se schimbă brusc și înveți și crești odată cu el, relația evoluează și ea și, de cele mai multe ori, nu este un drum ușor și plăcut.

Nu voi mai neglija casa și soțul

Relația mea cu soțul meu a avut și ea de suferit. Este un bărbat grijuliu, iubitor și foarte optimist, mereu în căutare de soluții, foarte ordonat și organizat. Bineînțeles că își dorește ca și soția lui să fie organizată, îngrijită, în casă să fie curățenie și mâncare proaspătă. Iar o femeie după ce naște are o singură prioritate – bebelușul. 

Am avut discuții, contraziceri, nopți nedormite și zile obositoare, certuri cu soacra, de toate într-un cuvânt. Momentan, nu avem casa noastră și joburile nu sunt chiar ceea ce ne dorim, însă Dumnezeu ne-a dăruit și al doilea îngeraș, care cred că a venit exact la momentul potrivit. Ne-am bucurat și am devenit mai motivați și încrezători că planul lui Dumnezeu este cel mai bun pentru noi, iar eu mi-am promis că nu voi cădea în aceeași capcana și nu mă voi neglija pe mine, casa și pe soțul meu.

Un bărbat rămâne în sufletul lui un copil

Recunosc că nu este ușor și am momente de oboseală mare și frustrări, dar mă străduiesc să fiu pozitivă și să îmi găsesc sursele de energie, să mă bucur de ceea ce am și să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că suntem sănătoși. Am înțeles că dragostea soțului nu este un premiu sau vreo obligație, ea se obține în fiecare zi de către o femeie iubitoare și grijulie.

Un bărbat rămâne în sufletul lui un copil care are nevoie de soție nu doar să o ocrotească și să îi ofere, dar și el să fie ocrotit de stresul și grijile zilnice si să își găsească liniștea și confortul acasă, unde sa își reîncarce bateriile pentru a doua zi. Oricât de obosită aș fi, am grijă să îi zâmbesc și să îl întreb ce mai face și cum se simte, să îi dau o îmbrățișare și să îi pun pe masă ceva cald, nu trebuie să fie o rețetă sofisticată. În schimb, primesc înțelegere, mult ajutor cu tot ce înseamnă treburi casnice și activități cu copiii, dragostea, tandrețea lui și liniștea sufletească.

După mai multe greutăți din perioada bebelușiei, realizezi că e important să fii o echipă cu soțul și să oferi cât mai multă dragoste pentru a te simți și tu iubită. Iar când în casă e pace și iubire, copiii cresc și ei liniștiți și fericiți”.

Dacă ți s-a părut interesant acest punct de vedere despre cum se menține dragostea soțului când în familie apar copiii, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa