Când cauți ceva super digestiv pentru copiii mofturoși

Cristina Călin, redactor-șef

  -Ale, vrei măr?

  -Nu!

  -De ce?

  -E bleah!

  Ce trebuie să faci când ai un copil supraponderal? Patru pași de urmat

  Înlocuiți măr cu orice legumă sau fruct existent pe piață și veți obține frânturi din conversațiile mele zilnice cu băiețelul meu de 3 ani și jumătate. Până și doamnele de la grădiniță au înțeles că nu au nicio șansă cu el și au renunțat să-i mai ofere gustările din fructe.

  Am încercat toate variantele, doar slujbă la biserică n-am făcut, dar suntem în punctul în care ni se pare o variantă rezonabilă. L-am luat la cules de fructe prin curtea pe care o avem la țară. Nu l-au interesat nici cireșele, nici zmeura, nici caisele, nectarinele, prunele, piersicile, strugurii. Nimic! E bleah și gata!

  În schimb toate mesele trebuie să aibă proteină. Orice fel. Ouă de la orice zburătoare, carne cred că ar mânca și de dinozaur dacă i-aș pune în farfurie, cașcaval sau brânză cere la orice masă, iaurt din lapte de orice rumegătoare, unt, smântână. Nu am în frigider ceva din categoriile de mai sus, sunt un om aproape mort. Evident, că nu aș putea nici să mor până la capăt, pentru că Ale trage de mine și-mi spune până înțeleg că ”beau pap țeba!” (”vreau să pap ceva!”) Și prin ceva înțelege ceva cu proteine.

  Alergia la grâu sau boală celiacă la bebeluș? Care este diferența?

  Nici de la dulciuri nu se dă în lături, dar are preferințe exacte: clătite cu magiun fără zahăr, plăcintă cu mere sau dovleac și … ciocolată.

  Acest articol conține prezentare de produs.

  Meniul lui fiind atât de puțin diversificat a trebuit să îi ajut cumva stomăcelul. Uneori se plângea de dureri, alteori avea probleme cu digestia și nu este de mirare. Așa că la sfatul medicului am descoperit DIGEX KIDS Super Digestiv, niște pliculețe care nouă ni s-au părut magice în contextul de mai sus. De ce? Pentru că datorită celor 8 enzime digestive pe care le conțin ajută la digestia unei varietăți foarte mari de alimente, fiind conceput special pentru bebeluși și copii mici.

  10 sfaturi ca să ai un copil care mănâncă sănătos

  Super digestiv pentru super creștere

  digex kids super digestivPentru că sunt o mamă care citește etichete cu aceeași curiozitate cu care o citeam pe Agatha Christie în copilărie m-am uitat cu atenție să văd și care sunt aceste enzime. Amilază, protează, glucoamilază, lipază, celulază, lactază, pectinaza/ fitaza. Pentru că nu am niște cunoștințe atât de aprofundate de nutriție, m-am uitat la unele dintre ele precum curca-n lemne, dar noroc că oamenii ăștia care au scris prospectul au intuit că o mamă cu pitici nu are timp să facă cercetare și au explicat ei la ce ajută fiecare enzimă. Ca să vă scutesc de-un efort vă spun așa: proeaza e bună la digestia proteinelor animale și vegetale și scade riscul de alergii datorate acestora, lipaza ajută la digestia grăsimilor, lactaza e bună pentru lactoza, celulaza ajută la digestia fibrelor din legume, fructe, cereale, pectinaza e de ajutor pentru digestia pectinei, iar fitaza ajută la absorbția mineralelor din vegetale și cereale. Amilaza e cea mai importantă enzimă pentru că rupe legăturile chimice ale carbohidraților, iar glucoamilaza îi continuă treaba rupând lanțurile chimice până la molecule și astfel substanțele pot fi mai ușor absorbite de organism.

  Dieta copiilor și cum influențează ea comportamentul

  Acum în fiecare dimineață, după masă,  Ale ia câte un pliculeț de Digex Kids Super Digestiv și va continua să-l ia pentru că trebuie să ajutăm flora intestinală să se dezvolte normal, vitaminele și mineralele trebuie să fie mai bine absorbite și să combatem indigestiile și intoleranțele alimentare. Nu se mai plânge de durere de burtică și tranzitul este perfect, iar el este vesel și plin de energie.

  De-acum nu-mi rămâne decât să sper că va veni o zi în care va cere singur măr sau pară sau caise…

  Nutriția echilibrată a copilului începe cu diversificarea

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa