Cele mai bune cadouri sunt experiențele, nu lucrurile

Daniela Ghiorghe
cele mai bune cadouri

Vânătoarea pentru cele mai bune cadouri începe o dată cu sosirea vremii reci și, în același timp, a acelei perioade a anului plină de cadouri, pe care copiii o adoră. Însă, de multe ori, această experiență este umbrită de stresul cauzat de alegerea cadoului perfect, scrie wellnessmama.com.

De ce să dăruim experiențe și nu lucruri?

Multe studii au arătat că bunurile materiale nu aduc la fel de multă fericire ca experiențele. Un cercetător pe nume Thomas Gilovich, de la Universitatea Cornell, și-a petrecut mai mult de un deceniu încercând să înțeleagă de ce experiențele pot să contribuie într-o cantitate mult mai mare la fericire decât lucrurile fizice. Împreună cu un alt coleg de breaslă, Matthew Killinsworth, el a publicat recent un studiu în Jurnalul de Științe Psihologice, în care a demonstrat afirmația de mai sus.

Concluzia studiului este că oamenii tind să-și piardă interesul asupra achizițiilor materiale pe parcursul timpului, dar sunt din ce în ce mai fericiți în privința experiențelor. Ei cred că acest lucru se întâmplă pentru că ne adaptăm lucrurilor fizice, așa că până și cea mai frumoasă mașină sau cel mai nou telefon devine ceva comun după o perioadă, în timp ce amintirile devin mai frumoase.

Alege jucăriile potrivite pentru copilul tău

Până și experiențele negative pot fi amintite ca amuzante sau ca pe un prilej de a întări o relație. Experiențele reprezintă un factor unificator. Este mult mai probabil să creezi o legătură cu o persoană care are aceleași pasiuni sau a călătorit prin aceleași locuri ca tine decât cu cineva care are aceleași posesiuni.

Așteptarea în avansul unei călătorii, a unui eveniment sau a unei experiențe are potențial de a furniza fericire de una singură, creând un cadou care furnizează veselie continuu. Fericire în anticipare, fericire în timpul experienței și fericire în amintiri. Iar acest lucru nu se compară cu un morman de jucării de care te împiedici în timp ce bagi copiii la somn.

Importanța experiențelor pentru copii

Experiențele sunt destul de importante pentru adulți, însă pentru copii au un rol mult mai mare, pentru că ajută la dezvoltarea psihologică. De fapt, timpul petrecut în familie (până și la lucrurile simple, ca luatul cinei) este fundamental pentru starea de bine a copilului.

Timpul petrecut cu familia și experiențele aferente au legătură cu:

  • Crearea legăturilor dintre membrii familiei
  • Mai puține probleme comportamentale ale copiilor
  • Un simț al identității mai puternic
  • Un sentiment de securitate al copiilor
  • Note mai mari și succes academic
  • Mai puțină violență

Desigur că aceste experiențe comune pot fi la fel de simple ca timpul petrecut în timpul mesei sau al preparării ei, pe drum, în mașină, citind povești înainte de culcare, etc. Însă dacă vei crește timpul petrecut cu toată familia, vei avea niște copii mai fericiți.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa