Carnețelul cu fapte bune. Fetița mea este în fiecare zi eroină

TOTUL DESPRE MAME
carnețelul cu fapte bune

Copiii au nelimitate resurse de a ne uimi. Fie că fac trăznăi, fie că fac fapte bune mereu se găsesc momente de povestit atunci când ne întâlnim cu prietenii. Indiferent de vârsta pe care o au sunt generatori de amintiri care să ne produc bucurie de fiecare dată când ne revin în minte.

Rebeca este o fetiță de 8 ani din comuna Ipotești, județul Suceava. Trăiește la țară, într-o curte mare, împreună cu părinții ei și cu sora sa mai mică, Rahela. Ca orice copil care crescut în natură și eroina noastră își este tot timpul în mișcare, fiind într-o continuă explorare a tot ceea ce o înconjoară. Este fascinată de plante, de animalele din gospodărie, de insectele care mișună peste tot atât pe jos, cât și prin aer. Curiozitatea ei ne bucură foarte tare pentru că doar așa poate să învețe o mulțime de lucruri nu doar științifice, dar și care îi vor fi utile în viața de adult.

Carnețelul cu fapte bune. În fiecare zi ajutăm

Noi o încurajăm să își dorească mereu să știe mai mult, dar și să fie un copil săritor, pentru că așa e la țară, trebuie să fii mereu în alertă, să faci mereu câte ceva.

Când a mers la școală, Rebeca a descoperit scrisul și cititul și cu această ocazie o lume nouă i s-a desfășurat în fața ochilor. A fost foarte receptivă și nu a trebuit să insităm foarte mult cu învățatul pentru că și-a dat foarte repede seama că îi va fi foarte util nu doar ca să ia note mari, ci și ca să se descurce mai bine în viața de zi cu zi. Când a terminat de învățat alfabetul a venit cu o idee: să-și facă un carnețel în care să noteze în fiecare zi faptele bune pe care le face.

Veți spune că nu sunt cine știe ce activități, dar pentru un copil de 7 ani care de-abia descoperă lume, chiar și salvarea unei furnici poate însemna ceva. Noi am fost bucuroși de inițiativa ei pentru că ne-am gândit că în acest fel va dori în fiecare zi să facă ceva frumos astfel încât să nu rămână nicio foaie liberă în carnețelul ei.

Carnețelul cu fapte bune. Amintiri de pus la suflet

Zilele trecute am răsfoit împreună carnețelul cu fapte bune și ne-am amintit cu drag de toate momentele în care m-a ajutat să mă descurc mai bine cu sora ei mai mică. Fie că stătea cu ea preț de câteva minute cât aveam eu altceva de făcut, fie că îmi aduce scutece curate sau ce aveam nevoie, Rebeca a știut mereu să fie o soră mai mare iubitoare. Apoi, am rememorat cum am gătit împreună de atâtea ori sau cum ne ajută prin curte udând florile sau prin grădina de zarzavaturi. Cum este mare iubitoare de orice viețuitoare câteva zile sunt alocate în carnețelul ei momentelor când a salvat furnici sau albine pierdute pe la noi prin curte.

Un copil este un erou în fiecare zi!

Povestea face parte din campania ”Copilul meu supererou” susținută de Disney Junior și este câștigătoarea unui kit promoțional Disney Junior.

Din data de 23 martie, începând cu ora 10.00, la Disney Junior va începe un program special ”Luna Supereroilor” care cuprinde  Eroi în Pijama, TOTS și Marvel Superheros Adventures. Tot din 23 martie, cei mici pot urmări episoade noi din TOTS de luni până vineri la 17:30.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa