„Alfie Kohn mi-a schimbat viața de familie!”

TOTUL DESPRE MAME

Alfie Kohn, unul dintre cei mai revoluționari speakeri pe teme de parenting și educație, autorul bestseller-ului ”Parenting Necondiționat” vine, la invitația Totul despre mame, pentru a 4-a oară în România!

În 2019, 16 și 17 martie vor fi zilele Alfie Kohn în România!

Alfie Kohn este autorul a 14 cărţi de parenting, educație și management traduse și apreciate în lumea întreagă. În România, cele trei volume ale sale, ”Parenting Necondiționat„, ”Pedepsiți prin recompense” și ”Mitul temei pentru acasă”, publicate la editura ”Totul despre mame”, s-au vândut în peste 25.000 de exemplare.

Volumul Iubire necondiționată pentru copilul tău”, publicat în 2013, a devenit în scurt timp bestseller (peste 10.000 de exemplare vândute), schimbând mentalitățile multor părinți preocupați de creșterea conștientă a copiilor lor. Sintagma „parenting necondiționat” definește, în viziunea lui Alfie, acel stil de educație în care părinții nu pedepsesc comportamentul greșit al copilului și nu oferă recompense pentru buna purtare, oferind, în schimb, iubire necondiționată și permițând copiilor să facă propriile alegeri.

Două conferințe în două orașe! Clujul, pe harta evenimentelor Totul despre mame!

Pe 16 martie, la București, și pe 17 martie, la insistențele publicului, și la Cluj, 1.000 de părinți vor putea participa la întâlnirea cu speakerul american care a revoluționat parentingul, sistemul de învățământ și de management, la noua serie de conferințe ”De la pedepse si recompense la cooperare și colaborare”. Detalii și înscrieri AICI.

”Alfie Kohn este cel mai controversat și cel mai bine vândut autor din portofoliul nostru. Cred că asta spune multe, nu a reușit să lase pe nimeni indiferent. Unii îl cred, alții îl înjură, unii se regăsesc și alții nu. Fiecare trăiește ceva în relație cu Alfie Kohn. Și asta cred că înseamnă foarte mult. Și cred că este un motiv foarte bun să îl vezi live, îți faci propria părere”, declară Miruna Jovin, coordonatoarea colecției ”Cărțile Părinților” la editura ”Totul despre mame”.

Un partener tradițional

Și pentru conferințele din 2019, Totul despre mame se bucură de susținerea Monicăi Reu, trainer de comunicare nonviolentă, prin ACNV – Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, un partener devenit deja tradițional al conferințelor lui Alfie.

”Alfie Kohn ne îndeamnă să avem curajul să ne imaginăm cum arată lucrurile și din perspectiva copiilor și să le oferim acestora un cuvânt de spus în propria lor viață, renunţând noi la o parte din control. Mă bucur că tot mai mulți părinți au ocazia să îl cunoască pe Alfie și să afle ce lucruri minunate are de spus. Și sunt foarte bucuroasă că de data asta merge și la Cluj”, spune Monica Reu, președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă.

Un partener educațional

Pentru că cele mai multe cereri de-a lungul anilor în care Totul despre mame l-a invitat pe Alfie Kohn în România au venit de la cititorii noștri din Cluj, în 2019, am decis să extindem seria de conferințe internaționale. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără entuziasmul și susținerea prietenilor noștri de la Transylvania College.

Cărțile lui Alfie Kohn și conferința la care am avut ocazia să particip la București mi-au schimbat viața de familie. Îmi dau seama că m-au transformat ca mamă, deoarece am înțeles ce înseamnă cu adevărat dragostea necondiționată și cum aceasta poate schimba întreaga dinamică a familiei mele. Șansa de a avea acces la alte resurse decât generațiile anterioare mie m-au ajutat să schimb paradigma folosită în trecut conform căreia doar copiii ofereau iubire necondiționată părinților, într-una nouă care încurajează părinții să își exprime afecțiunea față de copii primii, aceștia dezvoltându-și o siguranță emoțională în care să poată să își exprime trăirile și nevoile.

Totodată, studiile și cercetările lui privind temele pentru acasă, perspectiva sa asupra educației fără a folosi pedepse și recompense ne sprijină în munca noastră zilnică cu profesorii și cu părinții. În fiecare generație nouă care crește la noi în școală, de la grădiniță până la liceu inclusiv, cultivăm o cultură a binelui, a creativității care există în fiecare copil și a responsabilității față de comunitatea din care face parte în fiecare moment al vieții sale. Totodată încurajăm și sprijinim potențialul fiecăruia în parte și le dezvoltăm credința că pot să devină ceea ce ei înșiși își doresc. Ne dorim ca ei să crească cu încrederea că sunt pe deplin stăpâni pe parcursul pe care viața lor îl va urma, iar că familia este un loc în care visurile lor sunt în siguranță, iar alegerile le aparțin”, a declarat Ruxandra Mercea, director Transylvania College.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa