Bucuria copiilor de Crăciun nu stă în cadouri, ci în atenția totală a părinților

Veronica Guzun, redactor

Cu prima zi din decembrie și, uneori, chiar mai devreme, tot ce ne înconjoară ne obligă parcă să intrăm în spiritul Crăciunului – lumini, reclame, mirosuri, agitația celor din jur. Atât de mult zgomot exterior, încât interiorul amorțește.

Atât de forțați suntem să intrăm în ”febra Crăciunului” cât mai devreme, încât nu avem timp să ne gândim decât la ce și cui să cumpărăm cadou, ce să punem pe masa de sărbătoare, ce sms cu urări să scriem. Și în tot acest haos pierdem, de fapt, chiar Crăciunul.

În realitate, Crăciunul e prilej de liniște, pace și căldură – tot ceea ce urăm cu drag celor de lângă noi și obținem atât de greu.

Așa că, dragii mei, vă doresc, în ciuda zgomotelor de fundal care atacă simțurile, să descoperiți în voi adevăratul spirit al Crăciunului! Bucuria liniștii căminului, pacea lemnelor ce pocnesc în sobă, hipnotica legănare a fulgilor. Și chiar dacă ele nu există decât în suflet, păstrați-le acolo, pentru acea tihnă de Crăciun către care am alergat atât.

Apoi, așezați-vă lângă brad și construiți, desenați sau jucați-vă cu copiii. Bucurați-vă de bucuria lor, ei aduc adevăratul Crăciun în case, când îi au pe ambii părinți alături, poate chiar și pe bunici, când au toată atenția doar pentru ei. Asta da sărbătoare, să nu împarți atenția părinților cu voci din telefon sau voci din televizor!

Și abia acum, după ce ați găsit liniștea și bucuria interioară, primiți o ceată de colindători, cântați cu ei, mergeți chiar voi la colindat. Totul se va simți diferit. Totul va prinde culori reale, vii, fără tușe groase, fără sforțări inutile, fără ”pentru că așa se face”. Pentru că totul va veni din voi.

Apoi așezați-vă la masă. Și mulțumiți celor cu care împărțiți acest Crăciun adevărat. Copiilor că v-au făcut să-l redescoperiți autentic, soțului sau soției că au redus ritmul odată cu voi, părinților ca va sunt alături.
Crăciun fericit!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa