Superalimente: Seminţele de chia – Capucino

TOTUL DESPRE MAME

Superalimentele sunt o clasă de alimente despre care s-a vorbit prea puţin până acum. Care e puterea lor? De ce sunt considerate drept făcătorii de minuni ai gastronomiei.

Există un capucino care să ne ajute la scăderea colesterolului şi a nivelului zahărului în sânge?

Astăzi învăţăm de la Anna Ghica, prietena noastră de la SuperAlimente.ro despre beneficiile seminţelor de chia şi despre cum le folosim ca să facem capucino.

 

Alternativa sănătoasă la cafea

Cafeaua a fost plăcerea mea vinovată destul de mult timp. Nu chiar momentul acela din reclamă în care toate se opresc în loc şi ai nişte clipe pe care ţi le dedici în totalitate, dar totuşi momentul meu de conciliere cu o zi fără soare, cu o zi de muncă lungă şi stresantă sau cu o zi în care pur şi simplu nu voisem să mă ridic din pat.

S-au vehiculat foarte multe dovezi cum că licoarea cu gust incofundabil ar face bine inimii sau că ne-ar oferi un scut anti-aging prin mulţimea de antioxidanţi din fiecare cană. Rămâne însă indiscutabil efectul revigorant de foarte scurtă durată şi problemele pe care le pune consumul de cafea glandelor noastre suprarenale a€“ printre altele responsabile de starea de energie şi vitalitate a organismului. Cum aşa? Repară sau strică?

Cu acestea în minte, m-am bucurat nespus de mult când am aflat reţeta unui înlocuitor de cafea a€“ la fel de satisfăcătoare la capitolul gust, dar cu efecte vindecătoare recunoscute.

 

Ingrediente:

  • 1 litru de apă fierbinte
  • 2 linguriţe pudră de chaga
  • 1 litru de apă plată
  • 1 cană seminţe chia
  • 2 linguri pudră de cacao crudă
  • 2 linguri pudră de lucuma
  • 1 linguriţă unt de cocos
  • ½ linguriţă pudră de vanilie organică
  • xylitol pentru îndulcire

 

Mode de preparare:

Cu 2 ore înainte pregătiţi un ceai din chaga, combinând pudra cu litrul de apă fierbine a€“ lăsaţi la infuzat. Într-un blender cu vas se combină apa plată cu restul ingredientelor, mai puţin xylitolul. Se mixează la vitează foarte mare până când totul devine un lichid grosuţ. Acesta se strecoară cu ajutorul unui pungi de pânză pentru lapte vegetal sau al unei site foarte dese. Ceaiul de chaga se reincalzeste, după care se adaugă linguriţă de unt de cocos care se va topi. Laptele din chia se combină cu ceaiul de chaga, după care se îndulceşte cu xylitol după gust. Aveţi 2 litri de băutură cu gust de capuccino care vă va revigora şi vă va însănătoşi.

Seminţele chia sunt probabil descoperirea cea mai importantă a ultimilor ani în materie de sănătate. Sunt o sursă incredibilă de acizi graşi esenţiali Omega-3 şi au mai mult calciu decât produsele lactate.

Chaga este o ciupercă care creşte pe scoarţă copacilor în frigurile nordice ale Siberiei, Chinei şi Japoniei şi este folosită de oamenii acestor locuri de câteva mii de ani pentru îmbunătăţirea şi păstrarea imunităţii şi pentru combaterea tumorilor. Dă vitalitate şi îmbunătăţeşte toate funcţiile organismului uman. Să o consumăm devine un act de iubire faţă de propriul nostru corp!

Apoi această băutură e plină de antioxidanţi, graţie pudrei de cacao a€“ singurul aliment de pe pământ care conţine hormonul fericirii, de altfel. Iar pudra de lucuma a€“ un fruct peruan foarte apreciat de incaşi a€“ ne da betacaroten, fier şi vitamină B3 (care combate depresia).

La final, va las cu informaţia că xylitolul a€“ un îndulcitor natural extras din coajă de mesteacăn alb a€“ ajută la sănătatea dinţilor, protejând smalţul, combătând cariile şi chiar vindecându-le într-un stadiu incipient.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa