Superalimente: Pudra de roşcove – Mousse de ciocolată

TOTUL DESPRE MAME

În fiecare zi auzim despre calităţile superalimentelor. Dar ce sunt ele? Prin definiţie sunt o sursă de sănătate, sunt hrănitoare dar şi contribuie la prevenirea unor boli. Noi am invitat-o pe prietena noastră Ana Ghica de la superalimente.ro, să ne vorbească în fiecare miercuri despre această categorie de alimente. Bunicii noştri ne dădeau ulei de peşte. În rubrica următoarea cu ajutorul Anei vom completa săptămânal lista.

 

Mousse de ciocolata

Numai cand auzim “ciocolata”, suntem conditionate sa readucem in memorie toate momentele in care ne-am rasfatat cu alimentul zeilor – da, da, in traditia amazoniana ciocolata este venerata de peste 4.000 de ani! Nu cunosc aliment mai celebru decat cacao pentru asocierea ei cu dragostea, rasplata, rasfatul, dar si cu vina!

Astazi insa va propun o crema de ciocolata care este nu doar sanatoasa si fara riscuri pentru silueta, ci poate fi o masa sau un desert excelent si pentru copilasii nostri.

Ingrediente:

  • 1 avocado bine copt
  • 2-3 lingurite pudra de roscove
  • 1 lingura de miere de tara sau, pentru copiii sub 1 an, 4 lingurite sirop crud de agave

 

Mod de preparare:

Se curata avocado de coaja si se taie in bucatele, dupa care se combina intr-un vas inalt cu pudra de roscove si indulcitorul pe care l-ati ales. Cu ajutorul unui blender vertical, cele 3 ingrediente se tranforma intr-o pasta cremoasa si fina, cu un gust bogat si rafinat.

De obicei, avocado il luam destul de crud de la magazin, asa ca lasati-l 3-4 zile la temperatura camerei sa se coaca bine. El este un fruct bogat in grasimi sanatoase, plin de minerale si vitamine si care intra foarte curand in schemele de diversificare alimentara a bebelusilor nostri.

Pudra de roscove, un aliment extrem de pretios inca din antichitate, este un substitut excelent al pudrei de cacao – are o multime de antioxidanti, este alcalina (deci nu induce aciditate in organism), combate diverse bacterii intestinale patogene si este foarte bogata in calciu. Mai mult, da un gust excelent de ciocolata deserturilor in care o folosim, cu zero efecte de agitare la cei mici.

Siropul de agave are un gust delicios, este un produs natural si cu un grad de rafinare cu mult mai mic decat zaharul, fie el alb sau brun.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa