Când vine vorba de alimentaţia familiei noastre cu toate ne dorim să le oferim celor dragi mâncăruri sanatose. Alimentaţia noastră trebuie să compenseze, mai mult ca în trecut, influenţa nocivă a noxelor, a factorilor de mediu sau a stresului de zi cu zi. Ceea ce mâncăm azi pune bazele sănătăţii noastre din viitor. De aceea cu ajutorul prietenei noastre, Ana Ghica, de la SuperAlimente.ro, vom învăţa cum să ne folosim de alimente inteligente pentru a lupta contra îmbătrânirii.
Smoothie de primăvară cu vitamina C
A venit primavara, insa sezonul virozelor e departe de a se fi incheiat. Cate dintre noi nu luptam cu gripele si racelile care bantuie prin colectivitatile unde socializeaza copiii nostri? Si cate nu ne gandim cu groaza la noptile nedormite din cauza tusei, febrei sau nasului infundat?
Reteta de astazi este un aliat sigur al imunitatii copiilor nostri si a noastra – vitamina C intr-un pahar verde! Si va mai spun ceva: zilele in care beau un smoothie verde sunt mult mai pline de viata si vitalitate decat cele in care nu-mi aloc timpul necesar pentru portia de sanatate.
Ingrediente:
- 2 mâini mici de frunze de spanac
- 1 mango bine copt
- 1 portocală
- 1 banană
- 2 linguriţe de pudră de baobab
Mod de preparare:
Mango se spala si se curata de coaja, portocala si banana se decojesc si ele. Intr-un blender cu vas punem fructele si frunzele verzi, apoi pudra de baobab. Se adauga 1 cana de apa plata si se mizeaza totul la putere mare pentru a marunti complet frunzele de spanac. In functie de cat de lichid doriti sa fie smoothie-ul puteti sa mai adaugati apa si sa o incorporati si pe aceasta mixand pentru alte cateva secunde.
Bine de ştiut!
Clorofila din frunzele verzi este un ingredient minune pentru organismul nostru – molecula de clorofila este aproape identica cu cea de hemoglobina, responsabila pentru transportul oxigenului la nivel celular. O portie zilnica de clorofila ne imbunatateste astfel toate procesele vitale din organism. In plus, frunzele verzi ne dau un aport de minerale esentiale pentru conservarea starii noastre de sanatate.
Fructele crude ne aduc si ele vitamine, minerale si enzime (foarte folositoare procesului digestiv) si fac ca frunzele verzi sa aiba de fapt un gust delicios inclusiv pentru papilele celor mici.
Insa superalimentul retetei de astazi este indiscutabil pudra de baobab. Vine din copacul vietii – asa cum privesc comunitatile africane baobabul. Acesta este unul din cei mai longevivi copaci de pe Terra si avem toate motivele sa credem ca odata cu fructul sau imparteseste si cu noi o parte din aceasta durabilitate si rezistenta.
Pudra fructului de baobab contine de 6 ori mai multa vitamina C decat o portocala, are mai mult potasiu decat 1 banana si mai mult fier decat spanacul sau carnea rosie. Are calitati antioxidative neintrecute si in plus confera un gust excelent bauturilor si deserturilor in care alegem sa-l folosim.