Superalimente: Nuca de cocos – Bomboane din cocos

TOTUL DESPRE MAME

Superalimentele reprezintă o noţiune încă abstractă pentru multe dintre noi. Alimente cu super puteri? La Totul despre mame credem că cel mai bun mod de a afla mai multe despre un subiect e să-l încercăm. Aşa că în minutele următoare Anna Ghica, prietena noastră de la SuperAlimente.ro, ne va dezvălui câteva puteri ale alimentelor inteligente. Aflăm cum să le folosim fără să deschidem aragazul într-o reţetă rapidă, sănătoasă şi delicioasă.

 

Bomboane delicioase din cocos

Cu reţeta de azi veţi merge la sigur pe lângă puştanii mari amatori de dulciuri! Totul e să le mai păstraţi şi lor după ce pregătiţi minunaţii bulgăraşi cu gust exotic de cocos. Sau, şi mai bine, luaţi-i ajutor de bucătar! Şi cine merită să aibă sous-chef? Voi, care veţi şti de acum înainte să pregătiţi un desert incredibil de bun, dar sănătos, organic şi fără efecte secundare nedorite asupra siluetei!

Ingrediente:

  • 100 grame caju crud organic (înmuiat în apă 2-3 ore)
  • 100 grame fulgi de cocos organici + alte 30 grame pentru decorarea finală
  • ½ pahar de ulei de cocos extra virgin
  • ¼ linguriţă pudră de vanilie organică
  •  3 linguri mari de miere de la ţară

Mod de preparare:

Înainte cu câteva ore de prepararea bomboanelor, puneţi caju-ul la înmuiat într-un caston mare plin cu apă potabilă. Nucile de caju nu doar că vor creşte ca volum, dar prin procesul de hidratare vor elibera nişte substanţe inhibatoare de digestie, care ne-ar da de furcă după ce ne-am delecta cu bomboanele.

Cu 10 minute înainte, untul de cocos se topeşte având grijă să nu depăşim 40 grade a€“  într-un bain marie călduţ, nu fierbinte. Numai aşa enzimele untului de cocos vor rămâne intacte şi ne vor ajuta la digestia desertului nostru exotic.

Într-un robot de bucătărie cu cuţit în S se pun caju-ul scurs de apă şi toate celelalte ingrediente. Se procesează totul până când avem o pastă crocantă şi legată de umezeala uleiului de cocos şi a mierii.

Din această pastă formăm mingiuţe rotunde pe care le tăvălim prin fulgii de cocos puşi deoparte. Dacă pasta rezultată este prea moale, adăugaţi cu încredere fulgi de cocos care vor ajuta la legarea compoziţiei.

Odată bomboanele făcute se dau la frigider pentru 2 ore pentru întărirea completă şi desăvârşirea gustului.

 

Caju-ul este o nucă care de curând a intrat în atenţia noastră, a româncelor. Are un gust atât de bun încât poate crea dependenţă şi este cu atât mai celebru cu cât este incredibil de versatil şi uşor de folosit în reţetele de deserturi crude.

Uleiul de cocos nu este doar un produs de frumuseţe incredibil, ci şi o sursă alimentară de acizi graşi esenţiali Omega-3 şi un antiviral şi antimicrobian intern de încredere.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa