Psihologul pentru copii

TOTUL DESPRE MAME

  Ca părinți ne simțim depășiți deseori de trăirile și emoțiile copilului nostru. Ce ne facem atunci când nu avem acces la lumea interioară a copilului nostru?

  Când mergem cu cel mic la un psiholog pentru copii? La ce ne folosesc vizitele la psiholog? Discutăm despre când, de ce și la ce ne ajută psihologul pentru copii împreună cu psihologul organizației Salvați Copiii, Diana Stănculeanu.

  Părinții își pun foarte des întrebarea: când ar trebui să mergem cu copilul la psiholog. Este important să fim atenți la rutina copilului și să observăm lucrurile care apar și care nu sunt firești copilulu nostru: dificultăți de somn, dificultăți alimentare, instabilitățile emoționale, aparent fără nicio justificare, scăderea interesului pentru activitățile preferate, întârzieri în dezvoltarea limbajului.

  Discutăm în continuare despre faptul că încă mulți dintre noi consideră că este încă rușinos să mergem la psiholog. Trebuie să știm de asemenea că rareori dificultatea cu care copilul vine la psiholog este doar a copilului – de obicei este a părinților sau a mediului famillial.

   

  Cum pregătim copilul pentru vizita la psiholog? 

  Mulți părinți își forțează copilul să meargă la psiholog, fără să îi expună situația, fără să îi dea explicații. Ce mesaj pozitiv și empatic putem transmite copilului, atunci când ne pregătim de vizita la psiholog: Noi ca familie trecem prin dificultăți. Avem nevoie și noi ca părinți de educație în ceea ce privește depășirea acestor dificultăților și mergem împreună ca familie pentru a le rezolva. Cu o astfel de atitudine putem face un pas mare spre rezolvarea problemelor ce țin de psihologia copilului sau de nevoile unei familii.

   

  Voi știți care sunt situațiile în care ați avea nevoie să mergeți cu copilul la psiholog?

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa