Inteligenţa emoţională a copiilor noştri

TOTUL DESPRE MAME


De ce este inteligența emoțională un subiect atât de arzător? În societatea de astăzi, părinții sunt adesea atât de preocupați de nevoile materiale ale copiilor – hrană, îmbrăcăminte, rechizite, jucării – încât uită cât este de importantă este cealaltă hrană, care nu se pune în farfurie: afecțiunea, timpul de calitate petrecut în familie sau cuvintele de încurajare din partea părinților. În emisiunea Totul despre mame, Diana Stănculeanu, psihoterapeut din partea organizației Salvați Copiii, ne atrage atenția: fără hrană emoțională copilul nu va deveni un adult sigur pe el, conștient de propria valoare. Psihoterapeutul ne spune în emisiunea Totul despre mame că inteligența emoțională este principalul factor de predicție a reușitei în viață.

 

În emisiunea Totul despre mame psihoterapeutul Diana Stănculeanu dă sfaturi părinților pentru dezvoltarea inteligența emoțională a copiilor

Inteligența emoțională este abilitatea copilului de a face faţă într-un mod sănătos emoţiilor de zi cu zi, de a fi empatic şi atent la nevoile celorlalţi, de a-şi gestiona emoţiile negative şi de a se adapta sănătos la situaţii de stres şi la experienţele neplăcute sau care îi creează disconfort. În emisiunea Totul despre mame, psihoterapeutul organizației Salvați Copiii, Diana Stănculeanu, ne dă sfaturi și ne spune cum putem contribui la dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor noștri. Cei mici au nevoie de mesaje de prețuire și valorizare din partea părinților lor pentru a deveni niște adulți împliniți, aflăm încadrul emisiunii Totul despre mame.

 

Psihoterapeutul Diana Stănculeanu ne spune mai multe despre inteligența emoțională a copiilor în interviul pe această temă.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa