Tratarea hemoroizilor în perioada alăptării

TOTUL DESPRE MAME

De obicei aparitia primului copil ne scoate drastic din zona noastra de confort pentru ca e un teritoriu total neexplorat. Atat pe parcursul sarcinii cat si imediat dupa proaspetele mamici nu stiu ce, cand sau cum sa faca sa fie bine pentru bebelusul lor. In lipsa experientei personale ne ghidam dupa informatiile pe care le primim de la familie, prieteni sau documentare. De multe ori insa aceste informatii sunt contradictorii si mai mult ne incurca. De aceea la Totul despre mame, in fiecare miercuri, raspundem intrebarilor voastre legate de sarcina si nastere impreuna cu Claudia Bieder Heim, moaşă profesionistă, consultant în alăptare ILCA, specialistă în reeducare abdoperineală şi cofondatoare a Fundaţiei Crucea albă.

1. Am nascut acum o saptamana o fetita de 3,400kg pe cale naturala, cu epiziotomie, insa am facut hemoroizi care dor si sangereaza. Ce pot folosi asa incat sa nu interfereze cu alaptatul celei mici?

2. Sunt la a doua sarcina, prima nastere a fost acum 5 ani, o cezariana la cald si acum imi doresc o nastere naturala, un VBAC. As vrea sa stiu la ce interval de contractii sa ma prezint la spital, asa incat sa nu fie nici prea devreme, nici prea tarziu si cu pericol de rupere de uter din cauza contractiilor?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa